Регионът

Велинград отново се включва в Световния ден на ходенето

  23.09.2021 16:39             
Велинград отново се включва в Световния ден на ходенето

Община Велинград отново става част от инициативата Световен ден на ходенето. Тя се организира за 29-ти пореден път от Българската федерация спорт за всички /БФСВ/, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се осъществява под патронажа на министър Андрей Кузманов. Инициативата е включена в Държавния спортен календар на БФСВ за 2021 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ ТАФИСА.

Община Велинград се включва за поредна година, но традиционният поход до местност „Вазова поляна“ няма да е масов, предвид епидемичната ситуация и спазването на мерките. Този път, както и през 2020 година, училищата на територията на общината ще проведат свои туристически и опознавателни инициативи до различни местности около града. Туристическо дружество „Юндола” също ще подкрепи инициативата с преход в събота – на 2 октомври.

Световният ден на ходенето се провежда с цел популяризиране на физическата активност и ходенето и на тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на ходенето‘2021 и предайте щафетата, като послание за насърчаване на повече хора към системни спортни занимания, здравословен начин на живот и популяризиране на спорта за всички. Достатъчно е да направите своята пешеходна разходка и да се доближите до природата поне за час.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички