Понеделник, 27 Дек 2021
 
Други

Ловци от Пазарджик, Панагюрище и Велинград показаха класа в „Свети Хуберт”

  28.09.2021 15:37             
Ловци от Пазарджик, Панагюрище и Велинград показаха класа в „Свети Хуберт”

ПОНОР. Пазарджишки, панагюрски и велинградски ловци демонстрираха майсторските си умения в турнира за кучета, работещи със стойка по системата „Свети Хуберт” за Купата на НЛРС-СЛРБ за Югозападна България. Фазаните, които трябваше да бъдат вдигани и отстрелвани обаче, бяха в недобра кондиция и недостатъчно големи, което се оказа допълнително изпитание за участниците, наред с дъждовното време. Или както нашите участници определиха пернатия дивеч – „под всякаква критика”.

Домакин на зоналното състезание бе ЛРС „София-Запад”. То се проведе на терени в ловностопанския район на ЛРД-Понор. Участваха 24 състезатели и отборите от ловно-рибарските сдружения в Сливница, Панагюрище, София-Запад, Пазарджик, Самоков, а София-Юг се представи с изцяло дамски състав.

Турнирът бе открит от зам.-председателя на ЛРС „София-Запад” и член на УС на НЛРС-СЛРБ Светослав Георгиев, а съдиите Любомир Стефанов, Петър Радев, Любомир Катронски, Евтим Лозанов, Соня Андонова и Кирил Марков понесоха стоически капризите на времето.

Сформирани бяха три батерии от по 8 ловци и техните кучета, но проливният дъжд затрудни последните участници, като дори се наложи състезанието да бъде прекъснато и да се изчака пороят да спре, за да се проведе баражът за призовите места.

Въпреки силната конкуренция на ловци и птичари представителите на СЛРД "Сокол 1893"- Пазарджик се представиха на високо ниво, като в индивидуалното класиране Николай Неделчев зае второто място с дратхаар Вендета Егер майстер със 77 точки след бараж. Четвърти е колегата му от дружеството Андон Андонов с английски сетер Ниана де Лаверанс със 76 точки, а на шесто място е дебютантът в подобен тип състезания Иван Белинчев от ЛРС „Велинград” с английски сетер Зара и 61 точки. В състезанието класата си показаха и пазарджишките участници Зорница Николова  Асен Спасов.

В отборното класиране пък в призовата тройка след ЛРС „Самоков” запълниха ЛРС „Сокол 1893”-Пазарджик в състав Андон Андонов и Петър Ветренски със 143 точки и ЛРС „Глиган”-Панагюрище в състав Младен Ждраков и Нено Костурков със 122 точки.

Наградите на победителите връчиха Светослав Георгиев и съдийският състав.

Домакините от ЛРС „София-Запад” бяха осигурили безплатен обяд за всички състезатели, съдии и зрители, както и парични награди и книги на ловна тематика за първите трима в индивидуалната надпревара. Състезателките от ЛРС „София-Юг” пък получиха чували с кучешка храна.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички