Понеделник, 03 Яну 2022
 
Спорт

Две отборни титли за “Кодокан“ при младежите и девойките от държавното

  04.10.2021 12:49             
Две отборни титли за “Кодокан“ при младежите и девойките от държавното

ПАНАГЮРИЩЕ. Джудистите на СК “Кодокан“ Пазарджик и на Спортното училище станаха  шампиони на България при юношите младша възраст и шампиони при девойките младша възраст на отборното държавно първенство, което се проведе в зала „Арена Асарел“. При юношите пазарджишките състезатели постигнаха победи над „Биоком“ (Сливен), „Респект“ (София), справиха се на полуфинал със  „Стара Загора“ , а на финала със 7:3 победи преодоляха и коравия тим на ЦСКА.

При девойките младша възраст кодоканки и тази година триумфираха – те почиваха в първия кръг, а след това се наложиха над „Топалов“ (Бъта) и над спортната академия на ЦСКА.

При мъжете и жените „Кодокан“ е на пето място, като и в двата потока имаше драматични схватки. При мъжете джудистите от Пазарджик и ЦСКА се впуснаха в маратонска битка за бронзовия медал.  Двубоят завърши след близо час здрави сблъсъци, които приключиха с триумф на „червените“ - 5:2. Тази среща бе и най-дългата за цялото първенство. На татамито излязоха 185 състезатели, като при мъжете стартираха 15 отбора със 123 състезатели, а при жените 10 тима с 62 състезателки.

„Доволни сме от представянето. Радваме се на двете титли, а можехме да спечелим медал и при мъжете, и при жените. Нашите джудисти се бориха много добре, показаха дух и характер, за което ги поздравяваме“, коментира пред „Знаме“ председателят на СК „Кодокан“ и директор на Спортното училище Георги Георгиев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички