Други

Национални награди за Димитър Френски и вокална група “Шаранков“

  06.10.2021 13:28             
Национални награди за Димитър Френски и вокална група “Шаранков“

САМОКОВ. С три награди се върнаха от Деветия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен наши изпълнители. Певецът Димитър Френски, известен и като българския Том Джоунс, спечели първо място за авторска песен с хита „За тебе, Вили“, както и втора награда в раздел „Изпълнение“ с неостаряващия евъргрийн „Дилайла“, но този път – изпят на български. „За тебе, Вили“ е с текст на ракитовската поетеса Христина Димова, музиката е на Димитър Френски, а аранжимента - на Серафим Попниколов.

Вокална група „Георги Шаранков“ спечели първа награда в раздела „За най-добро изпълнение в съпровод на синбек“. На фестивала в Самоков съгражданите ни изпяха три песни – „Магия на любовта“, „Люляк“ и авторската „Младост“ по текст на Игнатка Николова и музика на неотдавна отишлия си Стефан Стефанов и в чиято памет бе изпята на сцената.

„Не очаквах да спечеля две награди. Това ме зарадва и изненада, но най-доволен съм от реакцията на публиката. След всички тези години, в които пеех „Дилайла“ на английски, сега поех предизвикателството и с българския текст на Мария Нонева-Мичона този неостаряващ хит стигна до още повече сърца“, сподели пред „Знаме“ Димитър Френски. И допълни, че пандемията само го амбицира да продължава с авторските проекти.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички