Крими

Полицейският бюлетин на 15 октомври 2021 г.

  15.10.2021 12:38             
Полицейският бюлетин на 15 октомври 2021 г.

Възрастен мъж е починал в резултат на пожар в къща. Както вчера съобщихме сигнал за пожар е бил получен по обед в дежурната част на РСПБЗН-Велинград. Незабавно към мястото бил насочен екип огнеборци с един противопожарен автомобил. Пристигайки те установили, че гори тавански етаж и покривна конструкция на къща. След потушаване на пожара в таванското помещение е бил открит труп на възрастен мъж. Малко по-късно полицейски екип е установил, че това е 82-годишният собственик на жилището. Тялото е транспортирано за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик. На местопроизшествието бил извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград и пожарникари. Изясняват се причините довели до възникването на трагичния инцидент.  Образувано е досъдебно производство.

Велосипедист почина в резултат на пътен инцидент снощи. Както снощи бе съобщено сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие бил получен около 20.00 часа в РУ-Пазарджик. На място са изпратени автопатрули на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик и линейка на „Спешна помощ“. Униформените установили, че велосипедист е бил блъснат от водач на лек автомобил „БМВ“. Медицинският екип е констатирал смъртта на пострадалия, който се оказал 68-годишен жител на пазарджишкия квартал „Ставропол“. 21-годишният водач от Пазарджик е бил тестван с дрегер, като пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Във връзка със зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия с участие на пешеходци и велосипедисти от „Пътна полиция“ апелират:

- Водачите на МПС да управляват автомобилите си с повишено внимание, ниска скорост и достатъчна дистанция, както в населените места, така и извън тях. Возилата да бъдат технически изправни предвид на лошите климатични условия – намалена видимост, валежи от дъжд и хлъзгави настилки. При приближаване на пешеходна пътека, училища или детски градини задължително намаляване на скоростта и с готовност за бързо спиране на автомобила при внезапна поява на пешеходци. 

- Велосипедистите да предприемат пътуване с велосипед само ако това се налага. Препоръчваме носенето ВИНАГИ на светлоотразителна жилетка / а не само през нощта или извън населените места/,  за да се повиши видимостта на колоездача по време на движение. Освен това велосипедите да бъдат оборудвани със светлоотразители, със светлини отред и отзад. При управление на велосипед да се избягват резки маневри и да се спазва принципа на придвижване плътно в дясно по посока на движението.

- Пешеходците да бъдат облечени в светли дрехи през тъмната част от денонощието или да имат светлоотразителни елементи по тях. Да пресичат само на пешеходни пътеки, като преди това да се огледат внимателно за приближаващи автомобили или друго пътно превозно средство. Да не излизат на внезапно на пътното измежду спрели или паркирани автомобили, защото така намаляват възможността за адекватна реакция на водачите при появата им на пътя. По възможност децата да бъдат с възрастен придружител. 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички