Други

Венци ще представя България на Световното първенство по брейк във Франция

  27.10.2021 07:53             
Венци ще представя България на Световното първенство по брейк във Франция

„Безименните” спечелиха отборно Държавното преди броени дни

Голямата новина за всички почитатели на брейка е, че той вече е олимпийски спорт и ще има свои представители на олимпиадата в Париж през 2024 г. Тази година пък пазарджишкият брейк клуб „Безименните” към Младежкия дом влезе във Федерацията по брейк у нас.

От 5 състезания 23-годишният Венцислав Йорданов има 2 първи места и 2 втори. Тодор, друго момче от нашия град, завоюва 2 първи места в категорията до 15 години. А „Безименните” спечелиха 2 първи места като отбор. В момента

в ранглиста на България Венци е на първо място,

„Безименните” са в челната тройка.

На Държавното първенство, провело се преди броени, момчетата от Пазарджик отборно отново са първи.

След тази надпревара официално бе обявено, че танцьорите, които са на първо и второ място по точки за цялата година, ще отидат на Световното първенство по брейк във Франция на 4 декември 2021 г. От България ще бъдат изпратени само 4 души - 2 момичета и 2 момчета. Венци е един от тях.

- Много се радвам, че ще представям България на такова ниво. Същевременно това е голяма отговорност – призна той пред „Знаме”. - За да достигнем дотук, с момчетата от „Безименните” претърпяхме много

трудности и травми

през изминалата година. Успяхме обаче да дадем всичко от себе си. Въпреки че като отбор бяхме само четирима и играехме срещу десет души на Държавното, ние бяхме сплотени и вярвахме в себе си.

В момента Венци започва своята подготовка за Световното във Франция. Твърдо решен е, заедно с останалите състезатели, да докажат, че България не е за подценяване.

С брейк Венцислав Йорданов се занимава от 11 години.

- Танците ми носят наслада.

Когато танцувам, буквално забравям за всичко друго

Целта ми е да защитя честта на България така, че тя да се запомни от повече хора, независимо колко е малка.

Благодаря на всички, които ме подкрепят, включително на родителите си. Макар да знаят какви наранявания има от подобни спортове, те винаги са стояли плътно зад мен.

Венци е завършил пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и в момента работи като специалист по продажбите на електроника и електрически автомобили.

Мария ДЪБОВА

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички