Понеделник, 21 Фев 2022
 
Регионът

Вече има Солна стая в Медицинския център в Септември

  24.10.2021 06:06             
Вече има Солна стая в Медицинския център в Септември

Помага при дихателни и кожни заболявания, както и при психически разстройства

Днес (22 октомври) в Медицинския център 1 в Септември се открива официално обновеният комплекс за физиотерапия. В него има зала за електолечение, кинезитерапия, халотерапия, аромо- и музикотерапия, както и нетрадиционна медицина.

Днес ще ви разкажем за стаята за халотерапия, т. нар. солна стая. Тя е напълно оборудвана и разполага с всички необходими пособия за извършване

солна терапия

А солната терапия е начин за подобряване на здравето. Въздейства в три аспекта - на дихателни и кожни заболявания, както и на психически разстройства, чрез вдишване и излагане на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи (халотерапия).

Чрез модерна технология (халогенератор) в стаята се създава терапевтичен микроклимат,

близък до този в солните пещери,

боровите гори или морския бряг.

Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на процедурата в солната стая се разпрашават фини частици от 1-3 микр. специална фармацевтична алпийска каменна сол.

Тази терапия е способ за подобряване на здравето и начина на живот. От нея се влияят различни заболявания - астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции,алергии, дерматит, псориазис,

хронична умора,

стрес, слаба имунна система и много други.

Солната терапия бива индивидуална и групова, подходяща е както за възрастни, така и за деца.

При лекуването с халотерапия, солта, която се вдишва, има свойството да абсорбира по естествен начин течностите (слузта) от носа и от синусите като в същото време „изчиства“ дихателната система, защото солта е естествено антисептично средство с противовъзпалително и антибактериално действие.

Един сеанс в солната стая (40 минути) се равнява на 4 часа разходка в боровата гора

Сеансът за възрастни трае 40 минути, а за деца - 20 минути. Възрастта и естеството на заболяването определят броя на нужните посещения. Препоръчва се лечението да се повтаря 2-3 пъти годишно.

Посетители седят в кресла в солната стая,която прилича на солна пещера,а децата си играят на пясъчник в детската солна стая. Стените и подът на помещенията са покрити със сол.

Тази сол е суха и е с приблизително 1-15 сантиметра дълбочина. За тази цел са необходими между 1000-5000 килограма чиста бяла каменна сол и NaCl. Солната стая е в сухо, стерилно и херметично пространство с размери, вариращи 12 квадратни метра.

A няколкото тона суха каменна сол създава специален микроклимат, който е

идентичен с подземните солни пещери

Въздухът е наситен със сол аерозол, състояща се от отрицателни йони. Влажността е 40-50%, температурата - 20-24 градуса, а концентрацията на аерозол - 0.5-15 мг / м3. Аерозолът на солта се състои от солни частици в размер 1-5 микрона. Тези частици се разпрашават в солната стая след раздробяване кристалите на солта в мелницата на халогенератора.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички