Понеделник, 21 Фев 2022
 
Избори 2021

Противопоставяме се на принудителната ваксинация, категоричен е Стоян Таслаков от ”Възраждане”

  21.10.2021 17:18             
Противопоставяме се на принудителната ваксинация, категоричен е Стоян Таслаков от ”Възраждане”

Стоян Таслаков е водач на листата на кандидатите за народни представители на ПП ”Възраждане” в 13 МИР Пазарджишки. Възраждане застава последователно зад позицията, че в България животът трябва да се нормализира, а ограниченията срещу коронавирус да отпаднат. Вчера политическата партия започна поредица от протести против въвеждането на така наречения “Зелен сертификат”.

“Правата на гражданите са гарантирани от българската Конституция. Тя не може да бъде нарушавана от заповеди, било то и министерски. Погазването на Конституцията показва, че държавността е без стойност дори за тези, които управляват страната ни към момента. Зеленият сертификат ще доведе до още по-силно разделение. Ние от „Възраждане” сме категорични, че ваксинацията трябва да е доброволна, да няма никаква принуда и от нея да не произтичат права или ограничения. Това към момента е натиск от страна на държавата над гражданите, реализиран чрез ограничения. Българите са притеснени от нарастващите си ежедневни разходи, притесняват се за работата си, безработицата е голяма и налагането на сертификат ги поставя притиснати без право на избор”, коментира Стоян Таслаков.

Отляво надясно: Николай Георгиев - общински съветник в ОС Харманли, Костадин Костадинов - председател на Възраждане и кандидат за президент, Стоян Таслаков - кандидат за народен представител

Приоритетите в програмата на „Възраждане” са в пет направления: икономика, образование, здравеопазване, национална сигурност и демография;  5 е и номерът на интегралната им бюлетина.

Нормализация на живота в България, отмяна на дискриминационните мерки и преустановяване на принудителната ваксинация срещу Ковид-19 са в основата на програмата им по отношение на здравеопазването. Ваксинацията срещу Ковид-19 следва да бъде изцяло доброволна и от нея не бива да произтичат права или задължения. Нужно е също така премахване на търговския статут на болниците, признаване правото на минимален безплатен пакет медицинска помощ за всички български граждани, която да е финансирана от държавния бюджет. Наложително е да отпадне ДДС върху лекарствата, както и ефективно да се прилагат програми за превенция, здравна култура и здравно образование на населението. Трябва да се помисли и върху възстановяване на училищните здравни кабинети и здравните служби в малките населени места, осигуряване на държавно програмно финансиране за проблемите по семейното планиране и асистираната репродукция, както и повишаване възнаграждението на медицинските специалисти.

В сектор „Образование” „Възраждане” са заложили премахването на делегираните бюджети, намаляване на административната тежест върху учителите, мандатност на директорите. Те пледират за възстановяване и развитие на хуманитарното и професионалното образование, за пренаписване на учебните програми и учебниците по хуманитарните науки в дух на родолюбие. Настояват за ограничаване влиянието на чужди фондации и неправителствени организации върху образователната система. В програмата им е заложено завишаване на критериите за прием на студенти, както и осигуряване на взаимодействие между образованието и бизнеса.

Елиминиране на корупцията на всички равнища, повишаване на доходите на българите и осигуряване на държавна подкрепа за малкия и среден бизнес - това е залегнало в основата на направление „Икономика”. Също и развитие на селското стопанство и промишлеността, подобряване качеството и контрола на храните, защита на географската идентификация на уникални български продукти. Нужно е изграждане на държавна политика за откриване на нови пазари извън България и Европейския съюз, както и силно държавно участие в стратегическите икономически отрасли. Наложително е да се отмени Зелената сделка и да се запазят всички български ТЕЦ; да се внедрят допълнителни мощности: строеж  на АЕЦ „Белене“, ВЕИ и др. Абсолютна е необходимостта от запазване на финансовия суверенитет на България и българския лев като наша национална валута. Трябва да се предоговорят всички концесионни договори, както и условията на членството ни в пактове и съюзи, така че да отговарят на българския национален интерес.

Възстановяване и развитие на българската армия с приоритет преди членството ни в международни военни пактове - това е принципът, заложен в направление Национална сигурност. Важните за страната ни решения трябва да се взимат в съответствие с българските национални интереси от българските управляващи, а българските институции да работят, спазвайки принципите на международната дипломация.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички