Избори 2021

Драгомир Стойнев от “БСП за България“: Ето какви са конкретните ни социални мерки

  22.10.2021 17:40             
Драгомир Стойнев от “БСП за България“: Ето какви са конкретните ни социални мерки

Коалицията представи листата и откри предизборната кампания в областния град

“БСП е разумната сила. БСП е разумната партия и ние предлагаме разумни решения. Можем да върнем парламентаризма в страната“, заяви днес водачът на листата на „БСП за България“ Драгомир Стойнев днес по време на откриването на предизборната кампания на коалицията в Пазарджик. Това се случи пред Предизборния щаб на „БСП за България“ на ул. „Втори януари“ в присъствието на членове и симпатизанти. Кампанията откри втората в листата и областен председател на БСП Петя Цанкова„

- От днес официално даваме старт на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ в 13 МИР Пазарджик. За съжаление ситуацията в държавата е изключително тревожна предвид настъпилите няколко кризи – здравна, икономическа, социална, политическа и образователна, която обикновено не се отчита, но като дългогодишен учител мога да го заявя. Като народен представител в двете кратки народни събрания и съответно пряк участник в работата на парламентарната ни група мога категорично да заявя, че като парламентарно представена партия в последния парламент положихме максимални усилия с открита диалогичност и разумни компромиси да бъде сформирано редовно правителство“ – заяви Петя Цанкова. “Като нееднократно всеки от нас алармираше, че в това безвремие, в което се поставя държавата развитието на въпросните кризи е неизбежно. Но за съжаление разумът при т.наричащите се партии на промяната не надделя. И в тази кампания влизаме като сериозна партия, която с действията си може да създаде сигурност, стабилност и предвидимост. Ние предлагаме повече държава, повече регулация, подкрепа за възрастните хора и младите семейства. Но тъй като ситуацията в държавата е изключително тревожна ние изготвихме и спешните мерките за първите 100 дни на последващо ново управление, които ще бъдат представени от водача на нашата листта, който е и част от екипа експерти изготвили мерките. Но преди това ще ви запозная с хората от екипа ни. В листата залагаме на отговорни хора от областта ни, утвърдени професионалисти и уважавани в обществото, амбицирани и уверени. Ще положим максимални усилия, съобразявайки се противоепидемичната обстановка мерките, които сме заложили за излизане от кризата да достигнат до максимално повече хора. Ангажираме се да водим позитивна и толерантна кампания, с разбираеми послания и ясни за обществото ангажименти“ – каза още областната лидерка на БСП. Тя представи и кандидатите от листата като авторитетни и отговорни хора, доказали се в своето поприще, а след това даде думата на водача Драгомир Стойнев.

- Жалко е, че вместо да обсъждаме бюджета за следващата година, ние за трети път пак трябва да говорим за избори. Опитахме се в конструктивен диалог, да обясним на нашите колеги, че са важни политиките, а след това да говорим за постове и министерства, една политическа сила искаше само с 65 депутати да прави правителство, да налага своите идеи, друга партия първо искаше да си осигури постове, само ние от БСП искахме политиката да бъде на първо място. Само ние искахме да изградим парламентарен консенсус - заяви водачът на листата Драгомир Стойнев. - Нашата задача е в 47-я парламент е да имаме конкретни мерки и решения, които могат да бъдат изпълнени в първите сто дни. Ние предлагаме конкретни мерки и решения, и с влизането ни в парламента ще предложим на останалите партии възможности за спешно решение по проблемите на енергетиката, неравенствата, преодоляването на бедността, социалната сфера и здравеопазването. Ние сме разумната партия и предлагаме разумни решения, заради това очакваме и подкрепата на българските граждани. Ние имаме и средносрочни мерки, които предлагаме в сферата на енергетиката, здравеопазването, правосъдната реформа, ние сме сред първите, които са апелирали за нея и смятаме да изпълним тази програма, която сме предначертали“ – каза още Стойнев. Той каза кои са незабавните и конкретни мерки на БСП в социалната сфера на фона на енергийната криза:

-  Всяко домакинство да има 200 кВтчс субсидия от държавата (между 55-60 лв.) за всяка сметка за ток и да може да има разсрочено изплащане на консумираната еленергия.

- Данъкът върху добавената стойност за домакинствата и малките фирми да бъде намален от 20 на 9 процента.

- Публичните заведения, които предоставят услуги от обществен интерес (училища, детски градини, болници, социални домове и др.) да бъдат компенсирани за изразходваната енергия през  настоящия отоплителен сезон.

- Незабавно трябва да стартират преговорите за изграждане на нова ядрена мощност.

- В рамките на 100 дни газовата тръба с Гърция да бъде построена, за да може азерския газ да стигне до българските граждани.

- Преминаване към семейно подоходно облагане и в зависимост от броя на децата в едно семейство да се намаляват данъците за всяко дете с 550 лева.

- 6500 лева еднократна помощ за второ и трето дете, при условие, че единият родител е бил работещ и коректен към държавата в последните две години.

- Безплатни лекарства за всички деца до 14 години, а младите хора, които искат да се включат бързо в пазара на труда да не плащат данък общ доход до навършване на 26 години.

- Търсене на парламентарен консенсус за преизчисляване на пенсиите.

 Стойнев маркира и средносрочните мерки в сферата на енергетиката, здравеопазването, съдебната система.

- Готови сме на диалог, готови сме да седнем на масата още в първата седмица в новия парламент. За нас е важно да има правителство на всяка цена. Дано другите партии израснат колкото нас, така че да можем да проведем смислен диалог – допълни икономическият експерт.

Драгомир Стойнев призова в деня на изборите да бъдат подкрепени с №33 в дигиталната бюлетина, а също така да бъде подкрепена и кандидат– президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова, които са подкрепени от коалиция БСП за България. „Подкрепете ги защото те показаха, че не се пречупват пред задкулисието “ – апелира водачът на листата на "БСП за България".

 

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички