Спорт

Хебър взе трите точки от Литекс

  23.10.2021 18:12             
Хебър взе трите точки от Литекс

БРАЦИГОВО-ПАЗАРДЖИК. С гол в 94-та минута Хебър успя да победи Литекс  в срещата от 14-ия кръг на Втора лига. Автор на попадението бе Томислав Папазов за радост на около 300 души на брациговския стадион „Христо Гюлеметов-Бонбона“.  Секунди преди това „зелените“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка на съперник в наказателното поле, но и сега не получиха такава – реферът Владимир Вълков остана безмълвен. С тази победа отборът на Николай Митов продължава да е начело в класирането с 31 точки.

Преди първия съдийски сигнал двата отбора и зрителите отдадоха последна почит с едноминутно мълчание на Юри Ленев, един от най-верните фенове на домакините, който почина преди няколко дни. В рамките на 90-те минути обаче гол така и не падна, макар хебърци да имаха повече шансове, а Живко Петков още в 11-а мин. да удари напречната греда на ловчанлии.  Гостите обаче също имаха своите положения, предимно от контраатаки, като най-близо до откриване на резултата бяха в 60-а мин., когато Цецо Тонев в последния момент изби топката от голлинията от „върха на обувката“ на Митко Митков, а отново Митков в 78-а мин. остана очи в очи с Дебърлиев, но не можа да го преодолее. Четири минути по-късно Тонев изпробва разтягането на вратаря на Литекс Шаламанов с хубав изстрел по земя. Хебър остана с десет души в 90-та мин., след като Октай Хамдиев бе изгонен. За да дойде 94-а мин., когато Папазов с глава вкара гола на победата.

ХЕБЪР: Петър Дебърлиев, Томислав Папазов, Ивайло Тодоров, Цветелин Тонев(к), Мартин Вълчинов, Георги Каракашев (84-Джеймс Лима), Жак Пехливанов  (58-Тодор Чаворски), Евгени Игнатов (71-Александър Бастунов), Емануил Манев, Октай Хамдиев, Живко Петков (58-Ивайло Михайлов).

(Зн)


Свързани