Четвъртък, 03 Мар 2022
 
Регионът

Засилен интерес към първите срещи на кмета на община Стрелча с обществеността

  25.10.2021 15:34             
Засилен интерес към първите срещи на кмета на община Стрелча с обществеността

Гражданска активност беляза срещите на кмета инж. Георги Павлов с жителите на кварталите „Гергьовден“, „Крушака“, Дюлево и Смилец.

В кратко експозе кметът представи резултатите от едногодишното си управление. И на четирите срещи присъстващите високо оцениха работата по инфраструктурните обекти – подмяна на водопровод, канализация и благоустрояване на улиците „Независимост“, „Марко Нешев“, „Пенчо Генов“, „Бойчо Ханджиев“, „Димчо Дебелянов“, „Христо Ботев“, „Димитър Благоев“, „20-ти април“, „Стрелец“, завършените ремонти на детската градина, градската баня, стадиона, включително и сондажния кладенец към него за поливната система, ритуалната зала в гробищния парк, тоалетните в сградата за професионално обучение в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и санитарен възел в Историческия музей, язовир „Калаващица“, водохващането в с. Блатница, трети етаж на сградата на БКС, новоизградените спортна площадка в двора на гимназията и детска площадка в парка пред банята, три нови детски площадки в Ромския квартал, с. Свобода и с. Блатница и много други текущи ремонтни и възстановителни дейности.

Не бяха подминати придобиването на общинско имущество – два имота в центъра на Стрелча и с. Дюлево,  нова транспортна техника – сметосъбираща машина, трактор с прикачен инвентар и лек автомобил за нуждите на Домашния социален патронаж, социалните услуги, които никога не са били толкова силно застъпени, както през тази една година – около 200 потребители и заети лица и 5 нововъведени услуги - Детска млечна кухня, Център за социална рехабилитация и интеграция, „Асистентска подкрепа“, „За достоен живот“ и „Патронажна грижа+“.   

Още в началото кметът Георги Павлов ясно очерта профила и смисъла на тези своеобразни граждански форуми, илюстрира ги с мисълта на Левски „Кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и  заедно да вървим, ако ще бъдем хора“.
Присъстващите граждани бяха единодушни, че за една година е постигнато много, но и поставиха пред кмета както краткосрочни, така и дългосрочни проблеми за разрешаване.

За Дюлево и Смилец най-належащите проблеми са свързани с деретата, за които Общината вече изготвя проект за укрепване и изчистване пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, както и състоянието на улиците, за които кметът подчерта, че скорошното насипване с трошен камък на най-уязвимите е само началото. Подобреното улично осветление също бе отбелязано като положителен факт и бяха посочени само отделни проблемни случаи, които вече са разрешени. Бяха поставени и други въпроси от ежедневието, за които бяха взети незабавни мерки.

С жителите на кварталите „Гергьовден“ и „Крушака“  кметът обсъди въпросите по сметосъбирането и сметоизвозването. Много граждани се изказаха, че кампанията за разделно събиране е полезна инициатива, която трябва да продължи все по-интензивно. Инж. Георги Павлов подчерта, че посоката е вярна, след като има регистриран напредък, но процесът на осъзнаване и промяна на навиците е дълъг и Общината ще продължи да информира гражданите. В центъра на диалога с живущите на двата квартала бяха въпросите на благоустрояването на улиците. Инж. Павлов обясни, че в най-кратък срок започва подмяната на водопровод и канализация на улиците „Петра войвода“ и „Стара планина“, а в рамките на 2 години  за „Марица“ и  „Средна гора“ за кв. „Гергьовден“. За кв. „Крушака“ бе набелязано за благоустрояване в средносрочен план продължението на ремонтираната улица „20-ти април“ до  „Яко Кацаров“ и „Енчо Фингаров“.

Всички текущи проблеми, посочени от гражданите бяха описани и по тях администрацията ще предприеме своевременни мерки.

Срещите на кмета инж. Георги Павлов ще продължат по сления график:
Понеделник 25 октомври 17.30 ч. – кв. „Сръбенец“;
Вторник 26 октомври 17.30 ч. – кв. „Господа“;
Сряда 27 октомври 10.30 ч. – с. Свобода;
Сряда 27 октомври 17.30 ч. – кв. „Витоша“;
Четвъртък 28 октомври 10.30 ч. – с. Блатница;
Петък 29 октомври 17.30 ч. – Ромски квартал.

(Зн) 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички