Регионът

Награждават победителите в „Пещерските будители”

  01.11.2021 08:41             
Награждават победителите в „Пещерските будители”

Рекорден брой участници има във второто издание на конкурса на „Биовет” АД

ПЕЩЕРА. Днес от 11 часа ще бъдат наградени победителите в конкурса „Пещерските будители”. Церемонията по връчването на наградите ще се в крепостта Перистера. Причината е, че преподавателите от пещерските училища избраха участниците да работят по темата "Крепостта Перистера - минало и настояще".

Рекордните 124 участници твориха във второто издание на конкурса за литуратура, изобразително изкуство и фотография "Пещерските будители 2021". Той се организира от "Биовет" АД за училищата от община Пещера и е посветен на 1 ноември, Деня на народните будители. Целта на конкурса е да се събуди интересът на децата към родния край. Миналата година участниците бяха 69, а темата бе посветена на възрожденските местни будители.

Конкурсът се провежда в три възрастови групи, като за победителите "Биовет" АД осигурява награден фонд от над 2000 лв.

Преди часове бяха събрани конкурсните работи от трите раздела, а журито каза тежката си дума относно представените текстове, рисунки и фотографии.

В аванс стана ясно, че има много наградени в разделите за изобразително изкуство и фотография, изключително добри творби има и в литературния раздел.

По време на церемонията всеки от участниците ще получи грамота и сборник с конкурстните работи. Церемонията ще бъде заснета от професионален фотограф, а след това всеки от участниците ще получи копие на електронен носител, съобщиха организаторите от "Биовет" АД. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички