Пазарджик

Ваня Иванова ще прави Фестивал на прическата и красотата

  31.10.2021 07:39             
Ваня Иванова ще прави Фестивал на прическата и красотата

Той ще обедини и традиционния концерт, с който отбелязва рекорда за „Гинес”

ПАЗАРДЖИК. Коронавирусът може да обърка плановете на Ваня Иванова за традиционния добротворчески концерт на 4 декември, но всяко зло за добро. Защото напролет концертът ще бъде включен в първи по рода си Фестивал на прическата и красотата. А пък приближаващата дата, на която през 2016-а чевръстата фризьорка направи постижение за „Гинес” с 330 вдигнати коси за 8 часа, ще бъде ознаменувана с нов календар за благотворителна продажба – нов и в пряк, и в преносен смисъл. Но сега говорим за

фестивала, който носи името „Сърце в зелено”,

и също ще мине под мотото „Най-хубавото се вижда със сърцето” на едноименната кампания. Неслучайно Ваня бе наградена с плакет от МОСВ „Зелена България” тази пролет след поредното засаждане на дръвчета – 14-те японски вишни на Стадиона, в което участваха нейните приятели от ПГ по икономика и мениджмънт, ЦДГ „Валентина Терешкова”, рокерите от клуб Boys of Hell MC и кметът Тодор Попов.

„Да, радвам се на плакета, още повече, за последните 7 години дамо два такива приза са връчени. А фестивалът е за начинаещи фризьори, ще е двудневен и концертът, на който ще събираме средства за засаждането на дръвчета, ще е заедно с награждаването. За сценичната програма отново търся

съмишленици от Икономиката – те ще развихрят въображението си за програмата

(това им го обещах преди 2 години), а аз и Община Пазарджик само ще помагаме. За 20-годишната си фризьорска практика съм била на много фестивали – и като участник, и като част от жури, и като зрител. При нас обаче оценяването ще бъде различно, като в него право на глас ще имат и самите участници – аз също ще оценявам. В конкурсната програма ще има нова дисциплина – да се направи прическа на модел, когото фризьорите въобще не познават.

Много е стресиращо да хванеш непозната коса,

но пък това е предизвикателство и тогава се вижда какво можеш. За модели ще поканим дванайсетокласничките от Икономиката – да се видят с пробна прическа преди бала. Ще имаме и една различна дисциплина - свързана с природата. Идеята е събитието да е насочено към красотата, но и към околната среда, и най-вече към децата”, почти на един дъх ентусиазирано говори Ваня. Тя ще покани за участие млади таланти от специализираните училища в страната - „жадни за този тип адреналин” и „хора, които искат да се състезават със самите себе си”.

Някаква друга изненада напролет няма ли да има, питаме я. „О, да. Пускам спортна линия с моето име”, усмихва се тя. „Все пак рекорда за „Гинес” го направих благодарение на спорта. Ще си имам моя марка спортна екипировка. Разбира се, процент от продажбите ще е за зелената кампания”.

Най-бързата и издръжлива фризьорка в света се похвали, че след известно колебание вече се е ваксинирала

"Дълго време не се решавах, но го направих. И голям психологически товар ми падна от плещите с тази ваксина. Всеки решава дали да си постави игла. Но искам да уверя тези, които все още не се решават да се боцнат, че не е страшно. Трябва да се пазим и да пазим хората около нас!".

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички