Спорт

Тенисистите на ТК “Панагюрище“ с две купи и два медала от шампионата на Южна България

  28.10.2021 16:37             
Тенисистите на ТК “Панагюрище“ с две купи и два медала от шампионата на Южна България

МОМЧИЛГРАД. Тенисистите на ТК  „Панагюрище“ се представиха отлично на държавното първенство-шампионат на Южна България за момчета и момичета до 13 години. На 23 и 24 октомври Момчилград  прие представителните отбори на половин България. Възпитаниците на старши треньора Борис Влахов бяха в състави и при двата пола. При момчетата Матея Генов, Йордан Генов, Димитър Димитров и Илия Зубев играха отлично и завоюваха първо място в отборната надпревара, следвани от отбора на „Стоян Строй“ – Пловдив и Момчилград .

Момичетата в състав: Ема Накова, Сияна Ралчева и Дария Ушева, независимо от по-малката си възраст, се класираха на трето място, допускайки пред себе си отборите на Момчилград и „Надежда“- гр. София.

В личната надпревара при изключителна конкуренция  братята Матея и Йордан Генови се окичиха с бронзовите медали, като Матея направи най-доброто си представяне досега, разгръщайки голяма част от своя потенциал. Огромна изненада поднесе най-малкият състезател от отбора - Димитър Димитров, който стигна до пето място при пет победи и една загуба.

От треньорския щаб не скриха задоволството си. Пред „Знаме“ старши треньорът Борис Влахов коментира: „Поздравления за медалистите! И другите ни тенисисти се представиха на ниво. От момичетата Ема Накова (Тушлекова) стигна до първите 16 и на фона на малките си години и отличния технически арсенал и за в бъдеще със сигурност ще ни радва с повече победи. Сияна Ралчева, Дария Ушева и Илия Зубев показаха добра игра и перспектива. Ръководството на клуба поздравява всички състезатели и треньори с пожелания за бъдещи успехи и здраве!“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички