Спорт

Хебър пише история! Отстрани Шахтьор и продължава в Шампионската лига!

  28.10.2021 19:43             
Хебър пише история! Отстрани Шахтьор и продължава в Шампионската лига!

МИНСК. Волейболните „тигри“ продължават да пишат история! Актуалният носител на Суперкупата и шампионската титла продължава в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след като преди минути победиха Шахтьор (Солигорск) в Двореца на спорта "Уручие" в Минск! Хебърци успяха да отстрани белоруския първенец с победа от 3:1 гейма (15:25, 25:21, 25:16, 25:22) в реванша. Да припомним, че преди седмица жълтло-сините загубиха у дома с 2:3. Целта в реванша беше чиста победа с 3:0 или само един загубен гейм.

В реванша нашите момчета и сега бяха водени от асистентите на все още възстановяващия се след КОВИД Камило Плачи - Мартин Коста Бланко и Данаил Милушев. Те започнаха неубедително мача и постигнаха едва 15 точки в първата част. След това обаче  се мобилизираха и в следващите геймове показаха, че контролират играта и имат превъзходство във всички нейни компоненти. Те дадоха съответно 21 и 16 точки на своите съперници без да имат особени проблеми в атака и защита.

Най-оспорвана бе последната четвърта част, когато Шахтьор усети, че е на път да изпадне от турнира. „Тигрите“ на няколко пъти успяваха да дръпнат в резултата, но губеха аванса си и все се стигаше до равенство. В заключителните точки обаче родният шампион показа повече класа и по-здрави нерви и в крайна сметка триумфира в мача и във втория предварителен кръг след 25:22. Огромна заслуга за успеха имаше разпределителят Иван Станев, който динамизира играта и даде възможност на всички нападатели, както и на центровете да завършват разнообразните атаки.

Най-резултатен за Хебър беше бившият капитан на националния тим Тодор Алексиев. Той реализира 22 точки. Италианецът Якопо Масари добави 17.

В следващия кръг пазарджиклии ще срещнат гръцкия Олимпиакос, който се класира за третия кръг на пресявките, след като победи "Рикер" (Комарно) два пъти - с 3:1 като гост в Словакия и 3:0 у дома в Пирея.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички