Избори 2021

БСП: 1 ноември да не е повод само за думи, а за действия. В Батак ни поръчаха да пазим миналото, за да ни има като народ!

  01.11.2021 09:33             
БСП: 1 ноември да не е повод само за думи, а за действия. В Батак ни поръчаха да пазим миналото, за да ни има като народ!

„1 ноември 2021 г., Денят на народните Будители, нека е отправната ни точка, за да кажем след година какво, ние, съвременниците сме свършили за духа, знанието, образованието, науката, тук и сега, по време на кризата – здравна, икономическа, духовна, по времето на затварящите врати училища, театри, кина, галерии, музеи“ – това е посланието на водача на листата на БСП за България в област Пазарджик Драгомир Стойнев за днешния празник.

Според него празниците на националния ни дух не трябва да са само повод за силни думи и поздравления, а мотив за действие и да служат за измерване на направеното днес за укрепване и продължаван на здравото в нашите корени.

Драгомир Стойнев даде за пример срещата си със жители на Батак, на която хората изказали възмущение от псевдо политици, които се опитват да подменят историята ни и да омаловажат миналото ни като народ, прехласват се по чуждото и осакатяват децата ни с неточна и невярна информация.

„Недопустимо е днешни младежи да не знаят къде се намира град Батак, град-светиня и памет. Трябва да насърчаваме бъдещите поколения да бъдат грамотни, да учат историята, такава, каквато е, за да се съхраним като народ и нация“, каза Стойнев.

Драгомир Стойнев предложи стихотворението  на Иван Вазов“ Възпоминания от Батак/Разказ от едно дете/“ да се учи в училище, за да знаят познават децата българската история.

„Образованието у нас е в криза и в програмата си „Разумните решения“ нашата партия е заложила да се върне качеството на образованието в родните училища“, смята втората в листата на социалистите и дългогодишен учител Петя Цанкова. „Ако искаме проспериращо общество  икономически напредък, трябва да започнем о образованието. То трябва да е държавен приоритет, защото изгражда национален потенциал чрез младото поколение.“, каза още тя.

Стойнев представи какво ще направят социалистите, ако влязат в управление след изборите. Той подчертава, че всички мерки в областта на образованието, културата и науката са реално изпълними и обезпечени с анализ на бюджетните възможности.  

  • Преглед на всички учебни програми и учебното съдържание с акцент на програмите по български език и литература и история. Изграждането на младите българи като личности със самочувствие пред света и като родолюбци започва от училището – така е било през Възраждането, така е и днес. Там, в училище, чрез учебниците, се изгражда национална идентичност и национална общност!
  • По-голямо държавно финансиране през бюджета на образование и наука - съответно 5 % и 1 %. Доброто качество струва повече, но доброто качество в образованието и науката ще възвърне многократно инвестицията.
  • Увеличение на заплатите на учители, преподаватели във висши учебни заведения и научни работници в БАН, съобразено с високата инфлация.
  • Разработване на нова методика за финансиране на държавните културни институти.
  • Възобновяване работата по изготвяне и приемане на Национална стратегия за развитие на българската култура.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички