Пазарджик

Кметът Тодор Попов за акцията в Общината и за шофьорската книжка (видео)

  01.11.2021 13:32             
Кметът Тодор Попов за акцията в Общината и за шофьорската книжка (видео)

ПАЗАРДЖИК. На брифинг преди минути кметът на общината Тодор Попов коментира днешната акция на НАП, ДАНС и МВР, както и случая с шофьорската книжка (за тях „Знаме“ вече писа).

"Наши гости в днешния ден са повече от 30 човека с един фотограф, ще си направим снимка накрая за спомен от проверката", каза по повод акцията кметът. "Днешната среща с нашите гости цели да се направи цирк. Упреците ми не са към тези момчета, които дойдоха днес, защото те умират и те от унижение. Какво ще прави НАП в Общината. Нас ни проверява Сметната палата. НАП може да проверява публична институция, само ако не си е платила ДДС-то или корпоративния данък. Такива действия се правят, когато имаш образувано някакво наказателно производство, по което трябва да се съберат бързи и неотложни доказателства във връзка с извършено престъпление или когато трябва да се прекрати някакво престъпление. Ние в общините да не сме някакви бандитски организации. Добре, че българските общини сме остров на спокойствие и относителна стабилност, защото от една година държавата е на свободно падане", заяви той.

Относно случая с отнетата книжка, той коментира: "Спряха ме момчета, които аз не познавам, държаха се безкрайно арогантно и провокативно. Отказах да им дам проба, защото им знам методите и схемите. Целта им беше да ме нагласят, че примерно имам 5 промила алкохол и наркотици, после ходи и се обяснявай, че нямаш сестра. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят на резил една година. Като таласъми висяха два дни после пред вкъщи да ме чакат да изляза с колата",  коментира случилото се Тодор Попов. "Аз живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите, защото аз имам най-висока степен на обществено доверие тук. Ако си мислят, че ще им се връзвам на елементарните полицейски схеми, дълбоко са се излъгали", каза още Попов. И добави, че чака наказателното си постановление и ще обжалва административното си наказание пред съда. "Направил съм каквото е необходимо и ще се видим в съда“, заяви кметът на излизане и отказа да отговаря на повече въпроси. Но даде да се разбере, че сам си е направил кръвна проба след полицейската проверка, която ще покаже „където трябва“ правотата му срещу тази „абсолютна постановка".

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички