Пазарджик

Тодор Попов: Само хубави неща направихме с дарението, за което ни разследват

  03.11.2021 16:54             
Тодор Попов: Само хубави неща направихме с дарението, за което ни разследват

ЦРЪНЧА. С дарението за което ни разследват, направихме само хубави неща, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов в Црънча пред медии по повод акцията в понеделник, когато 30 проверяващи от ДАНС, НАП и ГДНП блокираха Общината.

С „Общо 9 от 10-те документа, които искаха проверяващите, са публично достояние и единственият, който не е публичен, е дарението на г-н Пеевски, което той направи през пролетта на 2020 г., като половината сума от общо 700 хиляди лева беше предвидена за парка в село Црънча, а другата половина – за волейболния отбор. Пазарджик е в куриозна ситуация да бъде разследван за това дарение. Затова искам в днешния ден да покажем този парк на всички”, каза кметът. „Искам да покажем на всички къде са отишли парите от дарението на г-н Пеевски – в парка, с който Црънча заслужено се гордее. Парк, който успяхме да направим за 4-5 месеца. И направихме не само него, но успяхме да ремонтираме читалището, да направим ремонт на стадиона и да подобрим цялостната физическа среда. Това е огромна територия, която е облагородена. Направени са пейки, беседки, барбекюта - покрити, закрити, с вход, с детски площадки - всичко, което е необходимо, за да изпълним волята на  дарителя. Защото дарителят и ние искахме едно-единствено нещо -да направим този парк, който да остане и да се ползва от всички жители  и не само от жителите на Црънча, но и от жителите и гостите на община Пазарджик, защото това е любимо място на десетки хиляди хора, които идват тук и събота, и неделя, а и през седмицата, защото от тук се откриват невероятни природни красоти. А една група хора се опитват да ме изкарат престъпник, защото сме спасили гората на селото. Това дарение беше дадено, за да спасим гората, защото с оглед на ковид ситуацията, тъй като бяхме лишени от приходи, искахме да я продадем. И г-н Пеевски направи дарение, за да спаси гората и да ни даде парите, колкото струваше гората и с тях да направим две полезни неща. Ето, показваме парка на Црънча, за да се види за какво ни разследват – защото сме направили нещо полезно, красиво и добро. И това беше по желание на хората от Црънча, нека те си кажат дали са доволни.” Това заяви кметът на Пазарджик и продължи:

„Разследват ни, защото селата ни са ремонтирани, обновени са училищата, читалищата, осветлението. Пазарджик е на трето място по брутен вътрешен продукт сред областните градове в България, безработицата е под 3%, дават ни за пример в спорта, в културата, защото си запазихме всички институции – читалища, музеи, ансамбли, оркестри и всичко това се поддържа и работи. Над 1000 души чужденци работят вече в Пазарджик, средната работна заплата в Пазарджик е около 1500 лв по официални данни на статистиката. И за всичко това искат да внушат на хората, че общините са бандити и крадци. И да всяват страх. Затова всеки ден ще показвам какво сме направили с парите на дарители и с парите на пазарджиклии, а довечера ще покажем какво сме направили и с другата част от дарението – имаме волейболен отбор, който е водещ! Показахме за 4-5 години как се справи успешен проект в спорта, който е гордостта на града ни, гордост за България и сега сме на последен кръг на Шампионска лига и играем тази вечер с шампиона на Гърция „Олимпиакос”. И тези хора искат да ни разследват за това, че сме направили полезни неща. Да, проверки трябва да се правят, но точно преди избори ли?! Ще им кажа едно: те никога няма да имат това, което ние имаме – доверието на хората!”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички