Избори 2021

Над 600 служители на МВР следят за нормалното протичане на изборите в неделя

  12.11.2021 12:25             
Над 600 служители на МВР следят за нормалното протичане на изборите в неделя

Провежда се усилена подготовка и се извършват активни действия за осигуряване на нормалното протичане на предстоящите избори за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14.11.2021г. Дейностите, извършвани в тази посока, се осъществяват от служителите на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, съвместно с колегите им от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) и други структури на вътрешното министерство.

Над 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на Районната избирателна комисия (РИК), местата за гласуване и стационарните и подвижни изборни секции, съпровождането на изборните материали и машините за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, мобилни екипи за проверки на сигнали, групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, с окръжната и районната прокуратура в областта.

На 13 ноември /събота/ под полицейски ескорт всички изборни материали и машини за гласуване ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции на територията на цялата област. В тази връзка в Пазарджик, за времето от 08.00 ч. до приключване на процедурата по разпределяне и предаване на изборните материали на секционните избирателни комисии, ще бъде преустановено движението на МПС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. Подобно ограничение важи и за 14 ноември (неделя) и касае движението на МПС по бул. „България” от кръстовището с улица „Цар Шишман” до кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” за времето от 18.30ч. до приключване на приемането на изборните материали в Районната избирателна комисия на следващия ден. На място ще бъдат разположени екипи на полицията, както и преградни съоръжения.

 Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

От началото на ноември на територията на областта тече полицейска операция, която бе разпоредена от Главния секретар на МВР. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Основната задача е превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица.

Сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създъдена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички