Крими

Полицейският бюлетин на 18 ноември 2021 г.

  18.11.2021 12:55             
Полицейският бюлетин на 18 ноември 2021 г.

Мъж от Батак е задържан заради незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Разследването започвало, когато в полицейския участък в Батак бил получен сигнал от местно ловно стопанство за убито диво животно от вида „Благороден елен“ на територията на стопанството. Незабавно екипи на участъка и колегите им от управлението в Пещера извършили претърсване в жилище, обитавано от 26-годишен мъж от Батак. В него били открити едноцевна нарезна пушка от неустановена марка с поставен оптичен прицел и 27 броя бойни патрони в калибър 7.62 мм. В едно от помещенията е открито и месо с неустановен произход. Мъжът не представил никакви разрешителни документи за притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Пушката а и патроните са иззети, а притежателят им задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Двама извършители на кражби са установени и задържани от служители на полицейските управления във Велинград и Пазарджик. Вчера апаш изкъртил метална ограда, собственост на 75-годишен жител на Велинград. От там била извършена кражба на 6 метални профили всеки с дължина от 5 метра. След предприетото разследване на служители от РУ-Велинград станало ясно, че автор на посегателството е 22-годишен жител на курорта.

През октомври в полицейски участък „Изток“ постъпил сигнал от 22-годишна жителка на квартала. Тя информирала органите на реда, че неизвестен е проникнал в жилището и, след което откраднал телевизор и хидрофорна помпа. След близо едномесечна работа по случая полицаите установили, че автор на посегателството е 26-годишен мъж от Кричим. Откраднатите вещи са открити и предадени от него доброволно. Материалите по този случай ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Пазарджик.

Млад мъж от велинградския квартал „Анезица“ е задържан с дрога. Снощи пред входа към квартала служители от полицейското управление проверили 22-годишен мъж. У него органите на реда открили три полиетиленови топчета със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.  

Велосипедист е пострадал при пътен инцидент на изхода от Пазарджик по посока за село Мирянци. Сигнал за случилото се бил получен вчера около 16.45ч. 47-годишен мъж от пазарджишкото село Хаджиево бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес“. Движейки се по пътя той блъснал пресичащият пътното платно 61-годишен велосипедист от Пазарджик. След удара той бил транспортиран от линейка на „Спешна помощ“ до МБАЛ-Пазарджик. Той е настанен за лечение с фрактури на ребрата и тазобедрена става. Екип на сектор „Пътна полиция“ е тествал шофьора с дрегер, като алкохолната му проба е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, образувано е досъдебно производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички