Регионът

Рухналото читалище в Симеоновец е изцяло ремонтирано

  19.11.2021 06:39             
Рухналото читалище в Симеоновец е изцяло ремонтирано

Спортна зала вече ще радва ветрендолци

СЕПТЕМВРИ. С изцяло обновено читалище в Симеоновец и новоизградена спортна зала във Ветрен дол се поздравиха жителите на община Септември. Преди часове кметът Васка Рачева преряза лентата на поредните приключени обекти в присъствието на политици, общински съветници, кметове и местни жители. Тържествено бе осветена новата спортна зала във Ветрен дол в двора на ОУ „Христо Смирненски”. Тя е многофункционална и в нея на закрито може да се спортува футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и други. Съоръжението е оборудвано с трибуни, офис и склад, санитарни възли и модерни съблекални. Между директорът на училището Нина Георгиева и общинското ръководство има уговорка залата да се използва от жителите на селото в извънучебно време. Същото важи и за наскоро изграденото футболно игрище с изкуствена настилка, което е вече осветено с лед-лампи. Директорката Нина Георгиева коментира, че е щастлива от новата придобивка, както и от сменения покрив на учебното заведение, на което предстои и частичен ремонт на фасадата.

В Симеоновец тържествено бе открито изцяло реновираното местно читалище „Серафим Янакиев-Червенко”. То е строено в далечната 1933 г., но от години е в окаяно състояние - най-тежкото в цялата община, по думите на общински експерти. Проектът за него е подаден още от 2016 г., защото на практика бе останало без покрив. Сега радостта на домакините на събитието бе обяснима – и на кмета на селото Богданка Атанасова, и на председателя на читалището Николай Кавазов, и на общинския съветник Йордан Кръстев, по чието предложение се случи ремонта през МИГ „Белово, Септември, Велинград” по Програмата за развитие на селските райони. Сега не само покривът е нов – сградата е напълно санирана, с вътрешно обзавеждане, с нова елинсталация, вентилация и отопление, залата е оборудвана с нови седалки.

„Имаме проектна готовност за всички читалища. Общинската политика е да се обновят изцяло читалищата на територията на общината. За всички има изготвени проекти в общинската администрация. Приоритетни са читалищата във Ветрен, Варвара и Карабунар, които имат най-належаща нужда от пълна реконструкция", заяви кметът Васка Рачева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички