Регионът

Рухналото читалище в Симеоновец е изцяло ремонтирано

  19.11.2021 06:39             
Рухналото читалище в Симеоновец е изцяло ремонтирано

Спортна зала вече ще радва ветрендолци

СЕПТЕМВРИ. С изцяло обновено читалище в Симеоновец и новоизградена спортна зала във Ветрен дол се поздравиха жителите на община Септември. Преди часове кметът Васка Рачева преряза лентата на поредните приключени обекти в присъствието на политици, общински съветници, кметове и местни жители. Тържествено бе осветена новата спортна зала във Ветрен дол в двора на ОУ „Христо Смирненски”. Тя е многофункционална и в нея на закрито може да се спортува футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и други. Съоръжението е оборудвано с трибуни, офис и склад, санитарни възли и модерни съблекални. Между директорът на училището Нина Георгиева и общинското ръководство има уговорка залата да се използва от жителите на селото в извънучебно време. Същото важи и за наскоро изграденото футболно игрище с изкуствена настилка, което е вече осветено с лед-лампи. Директорката Нина Георгиева коментира, че е щастлива от новата придобивка, както и от сменения покрив на учебното заведение, на което предстои и частичен ремонт на фасадата.

В Симеоновец тържествено бе открито изцяло реновираното местно читалище „Серафим Янакиев-Червенко”. То е строено в далечната 1933 г., но от години е в окаяно състояние - най-тежкото в цялата община, по думите на общински експерти. Проектът за него е подаден още от 2016 г., защото на практика бе останало без покрив. Сега радостта на домакините на събитието бе обяснима – и на кмета на селото Богданка Атанасова, и на председателя на читалището Николай Кавазов, и на общинския съветник Йордан Кръстев, по чието предложение се случи ремонта през МИГ „Белово, Септември, Велинград” по Програмата за развитие на селските райони. Сега не само покривът е нов – сградата е напълно санирана, с вътрешно обзавеждане, с нова елинсталация, вентилация и отопление, залата е оборудвана с нови седалки.

„Имаме проектна готовност за всички читалища. Общинската политика е да се обновят изцяло читалищата на територията на общината. За всички има изготвени проекти в общинската администрация. Приоритетни са читалищата във Ветрен, Варвара и Карабунар, които имат най-належаща нужда от пълна реконструкция", заяви кметът Васка Рачева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички