Пазарджик

Наш актьор е двойник на хер Флик от „Ало, ало!”

  20.11.2021 06:41             
Наш актьор е двойник на хер Флик от „Ало, ало!”

ПАЗАРДЖИК. Актьорът Александър Братоев е същински двойник на любимеца на тв аудиторията хер Флик от английския култов сериал „Ало, ало!”. Братоев сложи като профилна снимка във Фейсбук фото на знаменития гестаповец и получи куп поздравления за приликата си с актьора Ричард Гибсън. Малцина забелязаха, че всъщност това не е Братоев, а неговият английски „брат-близнак”.

„Всъщност аз съм играл хер Флик в едно представление, с малко по-друго облекло, но за жалост не се снимах за спомен”, признава Александър Братоев. „Беше едно новогодишно участие, в което се превъплътих в този образ като част от комедиен скеч. Не съм излизал по Мехкемето, облечен като агент на Гестапо, но идеята ми харесва. Обичам сериала "Ало, ало!", но иначе не хер Флик, а мадам Фани ла Фан е моят любим герой. Мадам Фани ла Фан с култовата реплика „Предавам се. Ще акам”, смее се актьорът.

Сериалът на BBS, излъчван през 80-те и началото на 90-те години на миналия век с деветте сезона и общо 90-те си серии се превърна в любим на зрителите по цял свят. У нас той се радва на голяма популярност и е основа на множество мемета в социалните мрежи и в момента. Групата „Мишел от съпротивата” във Фейсбук например е кръстена на друга култова героиня от сериала и има над 44 000 харесвания.

Хер Флик си е хер Флик, но още в НАТФИЗ колегите на Сашо Братоев неведнъж отбелязвали, че той изключително прилича на звездния шотландски актьор Юън Макгрегър.

„Май наистина има известно сходство с Макгрегър. Със сигурност обаче съм фен на Оби Уан Кеноби и филмовата поредица "Star Wars". Но ако говорим за прилики, често са ме бъркали с Андрей Арнаудов от „Фермата”, пояснява актьорът. Скоро му предстоят репетиции на "Бяла приказка" в театъра, за да се завърне този спектакъл на сцена, а след това коледни представления на театрална сцена и постановки с учениците му от Младежки театър "Приятели" в Младежкия дом.

Александър Братоев е роден в Пазарджик. През 1999 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорство за куклен театър. Веднага след това, през същата година, става част от трупата на Драматично-куклен театър „Константин Величков“, Пазарджик. Александър Братоев има над 40 куклени и драматични роли. Художествен ръководител е на Младежкия театър „Приятели” към Младежкия дом, с който има десетки представления. Носител е на много награди от театрални куклени фестивали, включително международни от Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Беларус.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички