Други Избори

Следизборно обозрение

  25.11.2021 06:43             
Следизборно обозрение

Три дни след третите тазгодишни избори се вижда, че малцината гласоподаватели от Пазарджишка област са направили балансиран и мъдър избор. Пазарджишки депутати в 47-то Народно събрание са трима от най-дълголетните и много опитни български  политици. До тях са няколко от най-младите депутати. Те, както ни уверяват, ще компенсират липсата на опит с образованост и всеотдайност. Имаме и депутат от „Демократична България”, и от "Възраждане". Тази разноцветна следизборна реалност в Пазарджишка област ни изпълва с ожидание, че освен нови високи цени, ще доживеем тази година и до ново високоотговорно правителство.

Изборните резултати още веднъж потвърдиха, че гражданите от областта не представляват монолитно единство. Раздробяването и селектирането на обществото е нормален съвременен процес в резултат на образователните, имуществените, религиозните, регионалните и етнокултурните специфичности на населението. В Пазарджишка област имаме три, според проф. Христо Вакарелски, фолклорни етнографски района. Само в Пещера живеят представители на дузина  националности. Увеличават се различните интереси, потребности и въжделения на граждани, които справедливо и равнопоставено трябва да бъдат удовлетворявани и обслужвани от централната и местна власт. Докато президент, правителство и администрация не наченат да изпълняват задълженията си на обслужващ персонал в държавата, ще има недоволство и протести сред населението.Това съвсем не е толкова лесно.

Великият българин, панагюрецът професор Марин Дринов преди 170 години пише: "Българите са подкарвали разни общонародни работи. Много примери са доказали,

че такива български начинания се развалят още в началото си или вместо полза са докарвали много пъти вреда на народа ни. Най-голямата причина за това явление е тази, че у българите още няма тази нравствена сила, която се казва „обществено мнение”, и която е най-здравата гаранция за успеха на една общополезна работа. За една такава работа се изисква съвкупна и систематическа деятелност, която могат начена само просветените ни съотечественици и родолюбци".

Днес със смесени чувства и плахи надежди отправяме взор към новозаклетите депутати, очаквайки от тях "съвкупна и систематически деятелност на ползи роду" .

Михаил ТОДОРОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички