Пазарджик

Успешен бе третият сезон на ABLE Mentor в Пазарджик

  23.11.2021 11:24             
Успешен бе третият сезон на ABLE Mentor в Пазарджик

Третият сезон на ABLE Mentor в Пазарджик бе успешен. Вече трета година тази инициатива, реализирана съвместно със Съвета за младежка политика, свързва младежи с професионалисти в различни сфери.

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата ABLE Mentor е да свързва професионалисти и ученици в мрежа за споделяне на знания и опит. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците.

За поредна година в Пазарджик се сформираха интересни и разнообразни екипи и проекти. Една от двойките ментор-ученик развиваха проект и умения по програмиране, в рамките на които ученикът разви знанията си на няколко “езика”, а като краен проект те разработиха платформа за книги. Журналистиката и фотографията също бяха сред предпочитаните сфери в ABLE Mentor тази година, а благодарение на опитните професионалисти, които участваха в програмата, учениците бяха въвлечени максимално в ежедневието на тези професии. Сред социалните проекти се отличи идеята за създаване на Фондация за защита на жени и деца от домашно насилие.

За поредна година Съветът за младежка политика успя да организира провеждането на ABLE Mentor в Пазарджик. През годините десетки екипи са преминали през програмата. Тя е част от цялостната концепция на Съвета, в която се цели развитие на интересите и потребностите на младите хора, запознаване с добрите практики във всички сфери на обществения живот и подпомагане личностната реализация и изява.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички