Пазарджик

Нови перспективи за своите ученици и преподаватели чертае ПГСС ”Царица Йоанна”

  27.11.2021 11:00             
Нови перспективи за своите ученици и преподаватели чертае ПГСС ”Царица Йоанна”

На 25.11.2021 г. в ПГСС „Царица Йоанна” се проведе среща за разпространение на резултатите от приключилите проекти на гимназията по програма „Еразъм+”. Иванка Георгиева и Диана Генова са координатори на двата проекта  -  „По пътя към успеха“ 2020-1-BG01-КА101-078263 и „Европейска практика в земеделието за ПГСС“ 2020-1-BG01-КА102-078432. Те запознаха гостите (колеги от основни и професионални училища) с изпълнението на проектните програми и положителното им въздействие в живота на гимназията.

Като преподаватели по чужд език г-жа Георгиева и г-жа Генова разказаха и за личното си участие в обучителните курсове „Учители и родители – изграждане на мостове“ и

Дигитална класна стаяв Испания

Със свои впечатления по темата се включиха още преподавателите от обединение „Професионално образование“ инж. Янка Симпличева и Петя Генова, участници в курса „Креативност и критическо мислене“ в Рига, Латвия.

Идеите, иновативните методи, споделените добри практики от учителите от други страни намират своето приложение в часовете по чужд език и по професионална подготовка. Все по-успешно е и сътрудничеството между учители и родители с цел подобряване на мотивацията за учене, предотвратяване на ранното отпадане от училище, завършване на средно образование и

реализация на пазара на труда у нас и в Европейския съюз

Потвърждение за положителното въздействие на проектите гостите откриха в споделеното от учениците Шико Анастасов от 11 „а” клас, професия ,,Техник на селскостопанска техника“ и Ерджан Неджип от 12 „в” клас, професия ,,Техник в лозаровинарството“. Емоционално, с нескрита носталгия по преживяното, но най-вече с удовлетворение , двамата разказаха за пътуването и за своя 14-дневен престой в слънчева Гранада, Испания. Уменията, придобити в реална работна среда, общуването с работодателите и работниците от фирмите-партньори, познанието за природата, културата, забележителностите на Андалусия са разширили кръгозора на учениците, дали са им самочувствие и вяра в себе си.

ПГСС „Царица Йоанна“ продължава да участва в програма ,,Еразъм+“.

Спечелен е следващ проект – „Нови перспективи” № 2021-1-BG01-KA122-SCH-000030695. С воля, упоритост и вдъхновение колективът на гимназията чертае нови перспективи за своите ученици, учители и училище.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички