Други

Приключи първото онлайн издание на „Нота по нота”

  28.11.2021 07:12             
Приключи първото онлайн издание на „Нота по нота”

Кристина Енчева от Горна Оряховица е абсолютният фаворит, а Гран при отиде при Здравка Дунгарова от Пазарджик

От 18 октомври до 26 ноември се проведе първото онлайн издание на Музикалната академия-конкурс „Нота по нота“ 2021. Организира го Младежкият дом в Пазарджик. След миналата нулева година сега участниците изпращаха видеозаписи на свои изпълнения в два тура. Първият бе с българска песен, а допуснатите до втори тур представиха песен по избор.

Едни от най-ценните инициативи по време на форума са съпътстващите вокални ателиета. Въпреки ограниченията екипът успя да ги реализира. Онлайн ателие имаше за всяка категория. Водеше ги Мая Райкова, а участниците получиха

полезни съвети за трениране на гласа и вокални упражнения

Жури на конкурса са менторът на „Нота по нота“ Мая Райкова – продуцент в БНР, както и обичаният изпълнител и вокален педагог Етиен Леви.

- По време на Ковид кризата изпълнителските изкуства и събития от този характер са изключително затруднени - коментира Инна Церовска,  директорка на Младежкия дом в Пазарджик. - Желанието на децата и младежите за усъвършенстване, а съответно - и за изява, е стимул за техните вокални педагози да продължат работата си дори при тези условия.

Да, няма го вълнението от живото изпълнение, срещата с приятели, тръпката от участието в конкурс на място, съизмерването с другите изпълнители – това са

емоции, които всички ценим

За щастие, все пак технологичните възможности на нашето съвремие позволяват и участие в подобни конкурси и изява по някакъв начин.

Много държахме като екип да продължим и с ателиетата, защото ги смятаме за добавена стойност към вокалното обучение на изпълнителите и мисля, че намерихме един оптимален вариант.

Абсолютен фаворит на Музикалната академия „Нота по нота“ тази година стана Кристина Енчева от Горна Оряховица. Гран при отиде при Здравка Дунгарова от Vocal Academy към Младежкия дом в Пазарджик с вокална педагожка Сийка Вълчева. А наградата на Младежкия дом бе присъдена на Ива Ичевска от Пловдив. Големите награди имат и финансово измерение.

Отличените

изпълнители по възрастови групи пък са, както следва: първа възрастова група - Харитина Иванова от Карлово (първо място); трета възрастова група - Палома Иванова от София (първо място), Добромира Стоянова  от Сливен (второ място) и Рая Атанасова от Монтана (трето място); четвърта възрастова група - Кристина Гочева от Панагюрище с вокален педагог Нона Немигенчева (трето място); пета възрастова група Гергана Узунова от Сливен (първо място), Стела Петришка от Vocal Academy към Младежкия дом в Пазарджик (второ място).

Сред призьорите има и един дует – този на Добромира Стоянова и Самуил-Петко Махнев от Сливен (второ място). Други награди не бяха присъдени.

Катя ФИЛИПОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички