Регионът

Второ училище прие пътуващата изложба ”Крепостта Перистера – минало и настояще”

  25.11.2021 14:28             
Второ училище прие пътуващата изложба ”Крепостта Перистера – минало и настояще”

ПЕЩЕРА. Днес СУ "Св. Климент Охридски" стана официален домакин на пътуващата изложба, с рисунки и фотографии, "Крепостта Перистера - минало и настояще". Това е второто училище, в което се експонират творбите, създадени в рамките на инициирания и финансиран от "Биовет" АД, втори общински конкурс "Пещерските будители" 2021 г.

Най-добрите рисунки и фотоси бяха отличени с парични награди още на 1 ноември, Денят на народните будители, когато се състоя церемонията по връчването на наградите в крепостта Перистера. Възпитаниците на СУ "Свети Климент Охридски" успяха да завоюват призови места в трите категории, в които имаха право да участват - литература, изобразително изкуство и фотография. Общо 14 ученици от училището представиха свои творби, а наградени бяха: Нил Пехливан, Иван Карамитев, Радослав Якимов, Ивет Кузева, Веселина Мишеморова, Леа – Катрин Ринтелман, Селин Арнаудова, и Маргарита Дерменджиева.

"Най-напред искам да благодаря на ръководството на "Биовет" АД за добрата инициатива, която поддържа знанията ни за миналото и настоящето на града." - заяви директорката на училището Павлина Шопова - Начкова по време на откриването на изложбата във фоайето на втория етаж на гимназията. "Аз искрено се надявам този конкурс да се превърне в традиция, благодаря на колегите - Нели Славова, Валентин Стоянов, Милена Балтаджиева, които подготвиха децата да се включат в конкурса и най-вече на децата, които участваха и спечелиха награди. Вие сте гордост за нас, благодарим ви!" - каза още г-жа Начкова.

От името на ръководството на "Биовет" АД тя получи и "Благодарствена грамота", която ѝ бе връчена от представителя на "Биовет" АД - Георги Щерев.

Той благодари за добрата екипна работа на педагогическия колектив и учениците, която се отблагодари с много призови места в конкурса.

Всяко от децата участвали в конкурса получи флаш-памет със запис на церемонията от крепостта Перистера и сборник с всички конкурсни работи. Те бяха събрани в книга и издадени от "Биовет" АД.

Всяко училище вече е получило или ще получи екземпляри за училищната си библиотека. Сборникът може да бъде намерен и в читателския отдел на читалищната библиотека в "Развитие".

На 3 декември изложбата ще бъде открита в  ОУ"Патриарх Евтимий" – третата спирка на пътуващата експозиция.

(Зн)


Свързани