Регионът

Изложбата ”Крепостта Перистера - минало и настояще” гостува на ОУ ”Патриарх Евтимий”

  03.12.2021 15:26             
Изложбата ”Крепостта Перистера - минало и настояще” гостува на ОУ ”Патриарх Евтимий”

ПЕЩЕРА. Днес основно училище "Патриарх Евтимий" стана третият домакин на изложбата с картини и фотографии от конкурса за литература, фотография и изобразително изкуство: "Крепостта Перистера - минало и настояще". Вторият общински конкурс е иницииран и финансиран от "Биовет" АД за всички ученици на възраст от първи до дванадесети клас на територията на Община Пещера. В Деня на народните будители бяха връчени наградите на отличените от поощрителна награда до първо място в съответните раздели, а днес в училщното фоайе се състоя миницеремония по връчване на грамоти, сборник с творбите на участвалите и флаш-памет със запис на церемонията по награждаване в крепостта Перистера.

Наградите бяха връчени от представителя на "Биовет" АД - Георги Щерев, който поздрави децата с отличните резултати, като пожела през следващата година участниците да се умножат и наградите за ОУ "Патриарх Евтимий" да бъдат още повече. Петнадесет деца взеха участие със свои литературни творби, фотографии и рисунки в тазгодишното издание на конкурса. Те бяха поздравени и от своята директорка Калинка Павлова. "Инициативата на "Биовет" АД набира скорост, все повече интерес от страна на децата се наблюдава и в нашето училище. Това е важно за тяхното развитие и ние благодарим, за идеята да можем да покажем нашите талантливи възпитаници." - каза г-жа Павлова. Тя пожела на децата да бъдат все така усърдни в обучението си, като подчерта, че благодарение на учителите по съответните предмети са били постигнати и хубави резултати по време на конкурса.

Г-жа Павлова и ръководения от нея екип, получиха благодарствена грамота от ръководството на "Биовет" АД за съдействието оказано по време на провеждането на конкурса. Изложбата ще остане в ОУ"Патриарх Евтимий" през цялата следваща седмица, а след това ще отпътува към ПГХВТ "Атанас Ченгелев".

Днешният ден беше избран от педагогическия екип на училището, за да се сложи и началото на предстоящите Рождественски празници. Във фоайето на втория етаж в училището вече посреща Коледната елха, на същия етаж е и изложбата. Тя може да бъде разгледана от всички родители и ученици, след като от понеделник - 6 декември, всички деца се връщат в клас.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички