Понеделник, 27 Юни 2022
 
ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Лекар кани противници на ваксините в Ковид отделенията

  10.12.2021 06:09             
Лекар кани противници на ваксините в Ковид отделенията

Да се срещнат с почернените семейства, чието единствено желание е да върнат времето назад

Тази седмица д-р Стефан Василев, началник на Ковид зоната в болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ в Пловдив, който е от Панагюрище, публикува във Фейсбук покана до политически личности и противници на ваксините да заповядат в Ковид отделенията. Повод да направи това бе факта, че председателите на парламентарните групи не можаха да решат дали да бъде въведен зеленият сертификат като задължително условие за влизане в Народното събрание.

Д-р Василев е работил дълги години като анестезиолог в панагюрската болница. Ето и текста на неговата покана, адресирана до доц. Атанас Мангъров; Румен Петков, бивш министър вътрешните работи, лидер на партия АБВ;Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“, депутат и кандидат за президент; адв. Елена Гунчева, депутат от партия „Възраждане“; Тошко Йорданов, депутат от „Има такъв народ“; Пенка Георгиева, пациентски организации „Заедно с теб“; проф. Андрей Чорбанов, имунолог; Николай Бареков, журналист и бивш евродепутат.

Уважаеми дами и господа,

От близо 2 години с колегите – лекари, медицински сестри и санитари от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, водим тежка битка за живота на всеки заразен с COVID-19. Това е война с много жертви, донесла ужасни страдания на техните близки и приятели. На практика ние не сме излизали от „червените зони“ в стремежа си да спасим хора, които не са подготвени за срещата със смъртно опасен вирус.

Известна ни е позицията на редица уважавани в нашето общество личности срещу имунизационната кампания в България и против ограничителните мерки, които са единственото спасение. Наясно сме какво е въздействието на техните думи върху хората, но всеки ден виждаме и кошмарните последици от тях.

Затова решихме да се обърнем с открито писмо и да ви поканим в „червените зони“, за да видите със собствените си очи как пациентите ни се борят за всяка глътка въздух, да усетите мъките, които преживяват, да чуете от историите им и колко съжаляват, че не са повярвали на нас – медиците. Ще ви срещнем и с почернените семейства, чието единствено желание е да върнат времето назад.

Може би след тази визита вие ще промените своята позиция, а това би помогнало на повече хора да съхранят живота си.

При желание от ваша страна да посетите нашите COVID отделения можете да се свържете с нас чрез телефоните на двете лечебни заведения.

С уважение:
д-р Стефан Василев, началник COVID зона в болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички