Крими

След домашно насилие - 30 лица получиха подкрепа от ИГА

  13.12.2021 14:01             
След домашно насилие - 30 лица получиха подкрепа от ИГА

Тридесет човека, пострадали от домашно насилие са били подкрепени по проект „Център за превенция на домашно насилие“, изпълняван от Фонд за превенция на престъпността ИГА. Проектът приключи, а потърсилите помощ в Бюрото за консултиране, насочване и подкрепа на организацията са получили социални, психологически и юридически консултации.

„Пет семейни двойки преминаха през семейно консултиране, а с една двойка бе апробирана Програмата са семейно консултиране с терапевтичен ефект, създадена в рамките на проекта. Екип от социален работник и психолог проведе мобилни консултации с пострадали от домашно насилие в 11 населени места на област Пазарджик. Проектът обхвана и петима извършители на домашно насилие, които първоначално преминаха през Оценка на риска от извършване на повторно насилие, а след това и през Специализирана рехабилитационна програма”, поясниха от ИГА.

За популяризиране на възможностите, които проектът предоставя за целевите групи, бяха изготвени и разпространени информационни издания – дипляна, флаер и плакат.

Успешното изпълнение на проекта стана възможно и благодарение на изключителното съдействие от институциите в региона, ангажирани с проблема.

Проектът се изпълнява по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с рег. № 93-00-262/17.08.2021 г., сключен с Министерство на правосъдието.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички