Пазарджик

Кметът-настойник Тодор Попов: Четете, деца, за да успеете!

  15.12.2021 14:23             
Кметът-настойник Тодор Попов: Четете, деца, за да успеете!

ПАЗАРДЖИК. Бъдете здрави и ученолюбиви. Това пожела кметът Тодор Попов на децата, чийто настойник или попечител е той на днешната традиционна Коледна среща. В Комплекса за социални услуги бяха дошли почти всички от 15-те деца (едно от тях вече е осиновено), а преди да им подари пликове с парички, Попов се обърна към момчетата и момичетата.

„Вие сте моята слабост. Радвам се, че с това наше отношение успяваме, надявам се, да ви създадем една относителна сигурност, защото животът не е бил благосклонен към вас, деца. С годините всички пораснахме. На вас ви се наложи да пораснете бързо, но съм убеден, че това калява характера и волята. И силно се надявам да успявате в живота – защото в живота успяват силните и куражлиите. Бъдете здрави и ученолюбиви, защото това ще ви даде базата за едно по-добро равнище. Четете – сега има много информация, а днес успяват тези, които са по-последователни и по-иновативни. Не се страхувайте да се сблъскате със страховете и желанията си, но ако нямате стремеж да изпълнявате желанията си, те ще си останат само желания. Материалната помощ е важна, но по-важно е човек във важни моменти да намери съпричастност, разбиране, добра дума, мотивация. Има един стар израз, че най-скъпите неща на света са безплатни – слънцето, въздуха, любовта, приятелството... Затова бъдете хора и не забравяйте това”, каза кметът и пожела здраве и празнично настроение на всички. Той не пропусна да поздрави и служителите на Комплекса, и директорката на общинската дирекция Димитрия Церова, че вече толкова години в община Пазарджик социалните услуги са на високо ниво.

Най-малък от присъстващите е 10-годишният Давид Чанев. Той учи в СОУ „Д-р Петър Берон”. На въпрос подготвя ли се старателно за училище, четвъртокласникът отговаря: „Че как иначе”. И пояснява, че основно времето му минава в учене и „малко игри”. „В училище най-любимото ми е, когато играем физическо, тогава играем на различни игри”, казва Давид. Но и математиката обича. Той няма любим супергерой, но пък най-много си пада по сериал, който „не е точно сериал” - поредицата „Бюрото по магични въпроси”. Давид танцува в ансамбъл „Чудесия” и мухаресва да играе на сцена. „Ходим навсякъде – и на лагери, и на планини – много е хубаво”. Сега се грижа за едно кученце – то е порода ред априкот, а стопаните му – те са съседи - отсъстват”, обяснява Давид. Сега чака празниците. "На Коледа най-много желая желанието ми да се сбъдне. Но е тайна”, казва момчето. "Пожелавам на всички да са живии здрави и да нямат лоши мисли в тях!”

Мария Белнейска пък тази година завършва училище и е на прага на влизането в големия живот. „Искам да учаа за медицински лаборант в Стара Загора. Избрах тази професия, защото ми харесва, а това, че медиците в последно време са изключително натоварени, не ме плаши. И след като завърша висшето си образование смятам да остана в България”, казва момичето. В момента тя учи в такава специалност в Професионалната гимназия по химични технологии.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички