Регионът

Такса смет във Велинград няма да се вдига

  22.12.2021 15:35             
Такса смет във Велинград няма да се вдига

През следващата година няма да има увеличение на такса смет за жителите на община Велинград. Това решиха общинските съветници в последното за годината заседание на местния парламент. Предложението мотивира зам.-кметът Атанас Палигоров. “На фона на рекордно високата цена на тока, газа, дървата за огрев, пелетите и непрекъснато поскъпващите стоки е недопустимо да вдигаме и такса смет” бе категоричен г-н Палигоров. Кметът д-р Костадин Коев допълни, че в новата план-сметка общината ще заложи средства за почистването на знакови улици в града, в които нивото на чистота трябва да се повиши. Като такива той посочи ул. “Никола Вапцаров” покрай ЖП линията, “Петър Берон”, “Христо Смирненски” и др. Там краткостта на вдигане на контейнерите от 104 пъти става 156 пъти годишно. Мотивите срещнаха разбиране от страна на общинските съветници и те подкрепиха искането със значително мнозинство.

В рамките на последното за годината заседание бяха разгледани общо 36 точки. След становищата на постоянните комисии към ОбС и без особени дебати бяха приети Годишни програми за развитие на читалищната дейност и за полагане на общественополезен труд от лицата на месечно подпомагане, както и Годишния план за младежта, Спортен календар за 2022-ра година и др.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички