Регионът

Център за социална рехабилитация и интеграция отвори врати в Стрелча

  31.12.2021 10:32             
Център за социална рехабилитация и интеграция отвори врати в Стрелча

Тържественото откриване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в община Стрелча се състоя на 30 декември 2021 г. Новата социална услуга включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, които ще подпомогнат  развитието на социалните умения и самостоятелен начин на живот на деца от общината.
Гости на тържеството, подготвено от новосформирания екип на центъра с ръководител Людмила Иванова, бяха кметът на общината инж. Георги Павлов, директорът на Регионална дирекция ”Социално подпомагане”-Пазарджик Цветелина Арапова-Чавдарова, Анна Нешева – началник отдел „Закрила на детето” в Дирекция „Социално подпомагане” – гр. Панагюрище, Георги Милчев – юрисконсулт на Регионална дирекция ”Социално подпомагане”-Пазарджик, директорите на ДГ „Д-р Стайко Стайков” и СУ „Св. св. Кирил и Методий”, общински съветници, представители на общинската администрация и Историческия музей, родители и деца.
В приветствието си кметът на общината инж. Павлов подчерта необходимостта от разкриване на социалната услуга и изказа благодарност на общинските служители и екипа, за които новият център бе кауза през изминалите месеци на подготовка.
Г-жа Арапова поздрави присъстващите и се обърна с благодарност към кмета инж. Георги Павлов за неговата инициативност и управленско мислене. „След години на бездействие, благодарение на Вашата решителност и бързи действия, най-после Стрелча има така необходимата за децата и родителите социална услуга”, каза директорът на регионалната дирекция. Тя не скри и чудесното си впечатление от външната и вътрешна обстановка на ЦСРИ, която създава топлина и уют за децата.
От името на родителите благодарност изказа Ненка Христоскова, а от името на децата, които вече имат занимания в центъра – Панчо Иванов.
Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужи свещеник Стоян Стоянов.
Новият център е с капацитет 20 потребители, за които психологическа, рехабилитационна, логопедична, трудотерапевтична и медицинска помощ ще полагат 4 специалисти.
(Зн)

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички