Регионът

По спешност във Велинград сключват договор за обществен превоз без конкурс

  05.01.2022 17:44             
По спешност във Велинград сключват договор за обществен превоз без конкурс

Областният управител Иван Васев разреши възлагането на обществения превоз в община Велинград без конкурс до провеждането на такъв с оглед спешно осигуряване на превозвач по автобусни линии, от квотата на община Велинград. Обект на договора са 5 градски автобусни линии във Велинград, както и междуселищни линии от гр. Велинград до с. Света Петка, с. Цветино, с. Кръстава, с. Грашево, с. Дорково, гр. Пазарджик, гр. Пловдив и гр. София.

От Областната управа поясниха, че е постъпила молба от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев с искане на основание чл.16д, ал.6 от Наредба №2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, да бъде дадено разрешение за предприемане на спешна мярка от община Велинград –пряко да възложи обществения превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми, квота на Община Велинград.

Сключеният договор за обществен превоз между Община Велинград и „Чепино автотранспорт – ЕООД“ – Велинград, който е удължен с анекс с 50% (5 години) ще изтече на 15.01.2022 г.

В искането си община Велинград твърди, че е предприела действия по обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на обществен превоз на пътници, която към 15.01.2022 г. няма да е финализирана

Със Заповед №ТУ-2/04.01.2022 г. на Областния управител на Пазарджик се дава разрешение за срок от 12 месеца, превозите по маршрутните разписания на автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми, квота на община Велинград, да бъдат възложени пряко от Кмета на община Велинград, до финализиране процедурата за възлагане на превозите, считано от датата на влизане в сила на заповедта.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички