Спорт

Николай Митов: Очаквам тежък сезон – сега ще сверим часовника си със силни отбори

  08.01.2022 09:13             
Николай Митов: Очаквам тежък сезон – сега ще сверим часовника си със силни отбори

ПАЗАРДЖИК. На старта на зимната подготовка на Хебъп старши-треньорът на Хебър Николай Митов сподели първите си впечатления.

"Доволен съм от физическото състояние на футболистите, в което ги намирам след Коледните и Новогодишни празници. Това бе потвърдено и от направените медицински и функционални прегледи и последвалите тестове на терен. Вече тренираме в пълен състав и на максимални обороти. На нашата база ще се готвим още седмица, когато започва втория етап от подготовката ни с лагера в Анталия. За там контролите са вече ясни, срещаме силни за нивото ни състави от Русия, Полша и Косов, което ще ни даде възможност да си сверим часовника. Предхождащата лагера проверка със Славия ще решим къде да я изиграем, в зависимост от метеорологичните условия", разясни Митов. Той коментира и новите състезатели в тима.

"Новите попълнения Иво Найденов и Китан Василев са познати от участието си в професионалния футбол на България лица. Момчетата в отбора ги приеха бързо и радушно. Аз лично ги познавам и двамата не от вчера. Смятам, че ще се адаптират бързо и целта ни с тяхното привличане е да надградим отбора в игрови план, а и да засилим вътрешната конкуренция. Очаквам тежък втори сезон и мисля, че тези две момчета ще ни помогнат да постигнем целите си. Други нови няма да привличаме. Това са хората, на които ще се разчита за битките във Втора лига през пролетта. За напускащи няма и как да говорим въобще, защото бяхме 18 полеви играчи. Помните, че през първия полусезон след нелепи контузии от удари в глезен, коляно от състава излезнаха 4-5 човека и имахме големи проблеми. По едно време 13 човека играеха нон стоп в мачовете. Имахме нужда от тази подкрепа и смятам, че вече с 20 полеви състезатели и двама вратари ще имаме по-голяма дълбочина и вариативност на състава. От по-младите някои тренират с нас, но те играят с втория отбор, а така нямаме право да ги ползваме при нас. Говоря за момчета, които са 2002-ра година, т.е. не попадат в групата на юношите", завърши треньорът на „зелените“.

(Зн) 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички