Пазарджик

Подписка в памет на озвучителя на хората на Тортата

  14.01.2022 10:07             
Подписка в памет на озвучителя на хората на Тортата

Целта е да се осигури жилище на приятелката му и невръстната им дъщеричка

Подписка в помощ на дъщерята и приятелката на Тодор Ташев, с която да се подсигури жилище на така и несъздаденото му семейство, подема инициативна група. Тя ще бъде в неделя на Тортата. Който желае, може да мине на хорото и да я подпише от 16.30 до 18.30 часа. Може да се подпишете всеки ден и в магазин "Палави крачета" (до Колоната), от 10 до 18 часа (почивен ден – неделя). Нека да дадем шанс на младата жена и невръстната и дъщеря за по-добър живот, призовават оргнанизаторите. А ето и текста на подписката:
 

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ПА3АРДЖИК

 

МОЛБА

от

Гражданско обединение „В памет на Тоше", с участието на гражданска инициативата „Хора на Хората" - Пазарджик

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОПОВ,


Гражданско обединение „В памет на Тоше“, с участието на гражданска инициатива„Хора на хората" - Пазарджик, Ви представяме подписката за подпомагане на съпругата и детето на нашия покоен съгражданин, общественик и приятел.

Тодор Ташев бе част от гражданска инициатива „Хора на Хората,, - Пазарджик, която съществува от 6 /шест/ години, като нейната основна цел е възобновяване и съхраняване на стара българска традиция да се играе българско хора на мегдана всяка неделя. Възобновявайки и продължавайки тази традиция, всяка неделя на тортата в Пазарджик, се извиват български хора, събирайки млади и стари, които заучават български хора от многообразието на българските фолклорни области.

Тодор Тошев активно участваше в тази чудесна гражданска инициатива „Хора за Хората" като озвучител на хората със своя собствена техника и музика. Всичко това го правеше доброволно и с голяма удоволствие. Включвал се е и в други обществени дейност в група от Пазарджик за събиране на дрехи, храна, домакинска техника за подпомагане на социално слаби от общината. За празниците е подпомагал възрастни и самотни хора с доставянето им на хранителни пратки. Всичко това „Тоше" правеше с голямо вътрешно убеждение, че го върши в полза на хората и го чувстваше като своя съдба, докато смъртта не го отдели от нас.

Тодор Димитров Ташев е роден на 01.05.198З г. в Пазарджик със сърдечния проблем „Транспозиция на големите артерии" и е едно от петте деца в България, оцелели след операция по Сенинг, извършена от професор Чирков. След операцията, при която е поставен електростимулатор /пейсмейкър/, Тодор успява да израсте, учи, работи, както в производството, така и в обществени дейности.

На 08.05.2021 г., въпреки усилия на лекарите в отделението за сърдечно - съдова хирургия в МБАЛ „Хигия" в Пазарджик, Тодор Ташев почина, вследствие на сърдечен проблем.

Междувременно Тодор чакаше дете от приятелката си, с която живееха заедно. Само 2 /два / дни след смъртта на Тодор се ражда неговата дъщеря - Стела в МБАЛ ,,Хигия" в Пазарджик. Той така и не дочака да види дъщеричката си.

Младата майка Нонка Минова живее с детето и възрастната си майка в Априлци. Тя изпитва големи затруднения с отглеждането на детето, силно ограничен обществен транспорт, лоши битови условия, банята и тоалетната се намират далеч от жилищната страда, която е стара паянтова постройка, състояща се от две малки стаи и коридор, избено помещение, ползващо се за кухня. Всичко това много затруднява младата жена за отглеждането на детето.

Уважаеми Господин Попов, голямата ни молба към Вас е майката на Стела - Нонка Минова, като самотна майка, която разчита единствено на доходите от майчинството си и не може да позволи жилище на свободен наем, да бъде подпомогната с общинско жилище от фонда на Общината, тъй като се нуждае от добри условия за отглеждане и възпитанието на детето си, за да израсте в една по-добра среда, жизненоважна за възпитанието и отглеждане на Стела.

Прилагаме списък с подписите на хората от Гражданското обединение.


 

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички