Понеделник, 16 Май 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 19 януари 2022 г.

  19.01.2022 12:04             
Полицейският бюлетин на 19 януари 2022 г.

Двама криминално проявени са задържани за телефонна измама на мъж от Ракитово. Всичко започнало през миналата година, когато непознати са обадили по мобилния телефон на 69-годишен ракитовец. Измамниците предложили да му доставят изгодно дърва за огрев срещу определена парична сума. След известно време отново се обадили, като му казали, че няма да успеят да му доставят дървата, но за да му върнат парите било необходимо да им преведе още. Допълнителните средства били необходими на непознатите, за да покрият стари задължения. Така за няколко месеца общата сумата дадена от пенсионера набъбнала до близо 4000 лева. След получаване на информация за случващото се близки на жертвата подали сигнал в полицейския участък в Ракитово. Служителите незабавно сформирали екип за работа по случая и не след дълго попаднали в дирите на измамниците. Оказало се, че това са двама жители на велинградския квартал „Анезица“, съответно на 44 и 41 години. И двамата са криминално проявени, като единият от тях е осъждан за измама. Мъжете са задържани в ареста на РУ-Велинград, а работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Мъж е в тежко състояние след пътен инцидент, при който се е преобърнал с автомобил. Сигнал за случилото се бил получен снощи около 19.30ч. На пътя между Пазарджик и село Огняново 32-годишен шофьор на „Опел“ от село Триводици, общ.Стамболийски загубил управление над возилото. Колата напуснала пътното платно и се преобърнала в канавката. Водачът бил транспортиран от линейка на „Спешна помощ“ до МБАЛ-Пазарджик, където е настанен с черепно-мозъчна травма и в състояние с опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Шофьор, управлявал автомобил под въздействието на наркотици, е задържан от панагюрски полицаи. Вчера сутринта на улица в средногорския град автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди“. 25-годишният водач от същия град бил тестван с дрегер, като пробата се оказала положителна за употреба на наркотици. Взета му е кръвна проба за лабораторен анализ, а той е задържан в ареста. По случая е образувано бързо производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички