Четвъртък, 19 Май 2022
 
Регионът

Ангел Желязков, изпълнителен директор на „Биовет“ АД: Хубаво е, когато се работи по обща идея

  20.01.2022 11:53             
Ангел Желязков, изпълнителен директор на „Биовет“ АД: Хубаво е, когато се работи по обща идея
Снимка: Юлия Лазарова

- Г-н Желязков, въпреки че изтеклата година беше динамична и трудна, палитрата от социални дейности на „Биовет“ бе обогатена с множество начинания, каква е оценката Ви за тях?

- 2021 г. бе доста натоварена със събития от всякакво естество, включително и няколкото вълни на коронакризата. Цените на електроенергията и природната газ станаха толкова високи, че това пряко засегна производствените ни разходи. От друга страна се радвам, че изминалата година ни донесе наистина много положителни събития, инициирани или подпомогнати от „Биовет“ АД в полза на гражданите на Пещера и Общината.

- Да припомним на читателите част от тях?

- Най-важните се случиха благодарение на инициативата и подкрепата, която получихме от жителите на Пещера. Такъв пример е мащабното почистване на участък от Стара река и последвалото зарибяване. Немалка част от работещите в „Биовет“ също взеха участие в тези акции. Те бяха организирани от тукашното сдружение на риболовците и ние ги подкрепихме. Високо оценявам и благотворителните изяви – футболен турнир и кулинарен базар, които също бяха осъществени по инициатива на наши служители. Събраните средства бяха дарени на социални домове в Пещера и Брацигово, и Центъра за работа с деца и младежи с увреждания в Пещера.

За този Център през 2020 г. „Биовет“ дари средства за създаването на Сензорта стая, а със средствата от турнира закупихме допълнителни помагала за децата. Не сме спирали да отликваме и благодарение на това успяхме да направим не малко и за училищата в града. Освен изградената ограда, която вече предпазва двора на ОУ“Патриарх Евтимий, направихме дарение като закупихме цветя, храсти и дръвчета и оформихме зелен кът. Така помогнахме за облагородяването на двора в пространството, където се намира и класната стая на открито. Включиха се и много родители, както и целия педагогически екип по време на засаждането на растенията, на които искам още веднъж да им благодаря.

Съдействаме на СУ“Климент Охридски“ да отбележат предстоящия си през тази година юбилей със създаването на книга за историята на училището, а и с подобрения в интериора. Дарихме средства и за подновяването на пода във физкултурния салон на НУ“М.Каролиди“, а също така проведохме за втори път конкурса „Пещерските будители“, като тържеството по награждаването се състоя в крепостта Перистера и всяко от децата участвали в конкурса получи сборник с всички произведения, както и флаш-памет със запис от церемонията. Радващото е че в това издание се включиха много повече деца в сравнение с първото. Тази година ни предстои да направим конкурса за трети път.

Продължаваме да подпомагаме и на футболния клуб, в който тренират близо 100 деца от различни възрастови групи. Дарихме средства и на спортен клуб по тенис „Вамос“ да завърши проекта си с обновяването на тенис – кортовете, като подчертавам, че винаги сме готови да подкрепим инициативи, които ще подпомогнат развитието на Пещера и населените места в общината. „Биовет“ е социално ориентирана компания, ангажирана с живота на местната общност, като приемаме, че това е и наша отговорност. Искам да благодаря на всички гражданите на Пещера и колеги, които се включиха с идеи, участие и подкрепа.

- Какво предстои през тази година?

- Имаме много идеи и ще споделя част от тях. Планираме да организираме преди Цветница „Празник на цветята“, той ще се състои през април и ще бъде посветен на мотото: „Да направим по - красив нашия град“. Предвиждаме да поканим за участие фирми, които отглеждат цветя и растения. Те ще изложат своята продукция на посочено от Общината място.

Също така ще направим конкурс за най-добре зацветен двор и междублоково пространство, като ще връчим награди на хората, които са положили усилия за това дворовете им да изглеждат добре, като по този начин ще насърчим и другите да го правят. Разчитаме на ползотворно сътрудничество от страна на Община Пещера, като имаме уверението на кмета Йордан Младенов, че ще окаже съдействие при осъществяването на тази идея. По време на празника на цветята „Биовет“ също ще озелени една алея на посочено от Общината място.

Предвидили сме отново благотворително състезание за служителите на „Биовет“, което засега няма да разяснявам подробно. Имаме идеи за възстановяването на етнофестивала в Пещера, както и други инициативи.

Най-новата от тях е да съберем в книга пещерски рецепти, както и речник на типично пещерските думи, като очакваме в тази посока и съдействие от всички жители на града. Като това ще бъде част от приноса ни към етнофестивала, защото в този сборник ще представим етносите, които живеят и до днес в града.

Отворени сме за всякакви предложения от страна на индивидуални граждани, а също и на спортни клубове, читалището, музея.

- Програмата е доста амбициозна, срещате ли подкрепа от местната власт?

- Да, когато се налага ние също подпомагаме дейността им по различен начин, било финансово или с реализацията на конкретни проекти. Хубаво е, когато се работи за обща идея, когато се създава нещо ново и необходимо за гражданите. Искам да благодаря и на кмета Йордан Младенов, и на председателя на ОбС д-р Пенев за съпричастието, като се надявам, че и през тази година заедно ще преодоляваме предизвикателствата. Благодаря на своя екип за разбирането, подкрепата и участието.

В „Биовет“ работят много млади хора от Пещера и близките населени места, които не само се включват в нашите инициативи, а имат и собствени каузи, които пък ние подкрепяме.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички