Регионът

В МБАЛ може да останат без заплати заради дела за фалшиви сертификати

  28.01.2022 06:15             
В МБАЛ може да останат без заплати заради дела за фалшиви сертификати

ВЕЛИНГРАД. Общо 7 дела за 520 000 лв. срещу МБАЛ-Велинград се водят за предоставяне на фалшиви сертификати, с които са усвоени неправомерни средства от бюджета на НЗОК. Това е записано в доклад на и.д. управител на лечебното заведение д-р Атанас Ташев до Общинския съвет в града. Болницата е натрупала и задължения за 1 250 000 лева, както и са сключени договори, е показала проверка на временното ръководство в здравното заведение. Ако заведените дела бъдат спечелени от НЗОК, болницата в курортния град няма да има пари за заплати за 2 месеца, а в нея работят около 260 души персонал-медицински и помощен.

Наред с това са открити и сериозни нарушения при сключването на договори-директно с фирмите, без санкция на Общински съвет-Велинград, липсвали и процедури за сключване на обществените поръчки. Така например е закупена апаратура за 104 000 лв. без да е обявена обществена поръчка и без решение на ОбС в града.

Лечебното заведение стана печално известно през миналата година, след като пазарджишкият съд отстрани управителя д-р Жеко Чешмеджиев. Прегрешението му бе, че е използвал неистински документи като длъжностно лице, за да се източват пари от Здравната каса. Докладът на и.д. управител на МБАЛ-Велинград д-р Атанас Ташев е изпратен до ситипарламентаристите, но не се гледа в дневния ред на последната сесия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички