Спорт

Армейците от Бъта: Без ЦСКА-то не можем!

  20.02.2022 09:52             
Армейците от Бъта: Без ЦСКА-то не можем!

Петима мъже от селото заделиха пари за любимия отбор, от клуба им дойдоха на крака

БЪТА. Една история с марката „ЦСКА” трогна цялата „червена” общност. Четирима пенсионери и техен приятел, който все още работи, всички от село Бъта, заклети привърженици на „армейския“ тим, откакто се помнят, решават да заделят от скромните си доходи и да помогнат на любимия си клуб в дарителската кампания за покриване на задълженията към бивши футболисти.

Тъй като в селото няма откъде да изпратят пари по дарителската сметка, Георги Спасов, Георги Велчев, Стоян Станчев, Пейчо Самоходов и Пенчо Пенчев се свързват с фенклуба на ЦСКА в Панагюрище с молба да им съдействат парите, които са събрали, да стигнат до стадион „Българска армия“. Историята бе разказана в клубния сайт на „червените“ и трогна мнозина.

„Тези хора ни доказаха, че за любовта няма възраст, а тази към ЦСКА е до гроб!“,

написаха в социалните мрежи феновете от панагюрската чета. Развълнувани от жеста на мъжете от Бъта, изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов и легендарният вратар Георги Велинов изненадаха феновете от Бъта и ги посетиха в селото им.

Гостите от София зарадваха слисаните домакини с подаръци за всеки един от тях, както и с фланелка, разписана от целия отбор на ЦСКА с посвещение – „За армейците от село Бъта!“.

От срещата „червените“ заснемат трогателно видео.

- Аз съм цесекар, синът ми също, както и двамата ми внуци.

Сега имам правнук - и него ще направя цесекар

– зарича се Стоян Станчев. На една от стените в дома му има дори емблема на ЦСКА.

- Всички сме цесекари - продължава той. - Всички трябва да сме заедно и заедно да постигаме победи.

Харесвам всички футболисти, те дават на ЦСКА, играят за ЦСКА, радват мен, моето семейство и цяла България. Дано да станем шампиони, да вземе и двете купи, Сигурен съм, че тази година това ще стане.

- След като разбрахме, че ЦСКА има нужда от помощ при изплащането на сумите, се събрахме по-старите привърженици и решихме да отделим кой, колкото може – уточнява Пейчо Самоходов.

За мен, а и за другите сигурно, ЦСКА-то е бъдеще и живот. Без него не можем. Те са нашата гордост и нашата слава. С ЦСКА ставаме и лягаме и не изпускаме мач по телевизията. Когато има възможност, някои отиват да ги гледат и на живо. Цесекато ми е в сърцето и душата до гроб.

- Тези четири букви значат нещо – добавя Георги Велчев. - Те не са случайни.

Елиминирането на действащи европейски шампиони

не го прави всеки отбор. Тези четири букви са го направили. Няма "Аякс", няма "Нотингам", няма „Ливърпул”, няма „Байерн”. Те са ги били всичките. Започнах да ходя в София, дори тренировките започнах да гледам още като ученик…

Катя ФИЛИПОВА

Цялата статия - н книжния брой на "Знаме"


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички