Други

Инж. Стойко Стефанов: Трети март е и усещане за Свобода! Честит национален празник!

  02.03.2022 07:48             
Инж. Стойко Стефанов: Трети март е и усещане за Свобода! Честит национален празник!

Уважаеми жители на община Белово и област Пазарджик,

В днешния ден се навършват 144 години от Освобождението на България. Ден, в който по традиция свеждаме чела в знак на почит към героите, благодарение на които е извоюван този безценен дар. Много от тези герои оставиха костите си на бойното поле. И когато на днешния 3 март се поклоним пред мъчениците на Освободителната война – братята освободители и българските лъвове-опълченци, нека се опитаме да осмислим завещаното, което е било заветна цел на народа ни в продължение не пет века под чуждо иго.

Освобождението и възстановяването на държавността не са еднократно действие. Големите следващи стъпки на българското общество в тази посока бяха Съединението през 1885 г. и обявяването на Независимостта през 1908 г., само че Свободата се доказва всеки ден. Свободата е висша ценност, но и огромна отговорност, която се носи като кръст в трудни и в хубави дни.

Вече 144 години поколения българи пазят в гена си усещането за този ден и го съпреживяват в историческата си памет. Предават го на децата си и вярват, че те ще предадат нататък това усещане за свобода.

За да я има България!

Честит Трети март!

Инж. Стойко СТЕФАНОВ

Председател на Общинския съвет на БСП-Белово

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички