Пазарджик

„Пазарджик обича“ с ново дарение за най-малките пациенти

  02.03.2022 17:22             
„Пазарджик обича“ с ново дарение за най-малките пациенти

Пациентска прикреватна мониторингова система е новото дарение от кампанията “Пазарджик обича“, което получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Средствата за него на стойност над 3100 лв. са събрани от благотворителната инициатива на Съвета за младежка политика.

„Помагаме на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, откакто сме започнали кампанията за събиране на пластмасови капачки и отпадъци. Вярваме, че когато имаме системни и последователни усилия резултатът ще е по- стойностен. Това, което правим има смисъл и занапред ще продължаваме да работим с отделението“, заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, след като доброволците връчиха дарението на началника на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Той припомни, че за сумата от 3 хиляди лева са направени още две дарения, които включват кислородни палатки и стерилизатор.

Всички бебета, за които се полагат грижи в интензивния сектор на отделението се включват към такъв монитор. С него се следят денонощно жизнените функции и показателите на децата. Имаме бебенца, които гледаме по няколко месеца и винаги има нужда от такива нови апарати. Този апарат информира, когато те не могат да дишат и трябва да се намеси акушерка или лекар. Това са нашите допълнителни очи, които наблюдават бебетата.“, обясни д-р Пиронова. В момента в Неонатологично отделение се полагат грижи за 15 новородени.8 от тях са в Интензивния сектор. Най-малкото бебе тежи 1900гр. То е родено преди 10 дни с тегло от 1700гр.

От името на ръководството на болницата д-р Пиронова връчи благодарствено писмо на Съвета за младежка политика. „Повече от три години Вие обединявате гражданите на Пазарджик за една добра кауза. Благородната Ви кампания за по-чиста природа и подкрепа на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик е пример как добрите намерения и обединените усилия помагат да се случват добрини.Кампанията „Пазарджик обича“ показва колко силни сме заедно.“, подчертава изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Той благодари на младежите, които помагат голямото сърце за капачки на Пазарджик вече три години да „тупти“ заедно със сърчицата на новородените деца и им пожелава здраве и енергия, за да продължават с добрите си дела.

Д-р Пиронова също изрази благодарност към всички хора, които помагат и продължават да подкрепят тази инициатива като събират и предават капачки, за да се закупува апаратура. Тя благодари и на всички жители на Пазарджик и областта, които им помагат и са загрижени за новородените.

Младежи от Съвета за младежка политика, които посетиха Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик бяха закичени с пъстри мартенички от старшата акушерка Мая Палашева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички