Спорт

Зимен спортен празник в Свети Константин

  04.03.2022 08:03             
Зимен спортен празник в Свети Константин

Зимен спортен празник ще се проведе в събота (5 март) в курортното селище. Организира го Община Пещера със съдействието на ТД „Купена“ и СК „Фаворит“.

Ще има състезание по ски за деца на възраст от 8 до 16 години и забавни игри.

Зимният празник ще включва ски състезание (гигантски слалом GS) за момичета и момчета от 8 до 16 години, както и различни игри за деца и възрастни.

Записването за състезанието е до 10.00 часа на 5 март, а половин час по-късно е откриването и разглеждането на трасето. Стартът е точно в 11.00 часа.

„Състезанието е открито за всички и ще се проведе само в един манш.

След приключването му и награждаването започват игрите, като в тях може да се включи всеки. Имаме страхотен, нов, хубав сняг и очаквам да дойдат между 30 и 60 деца”, коментира Георги Юруков от СК „Фаворит”, който е и учител в ОУ"Отец Паисий"-Батак.

Преди дни на белите писти на летовището се проведе традиционното състезание по ски алпийски дисциплини - гигантски слалом (GS) за момичета и момчета от 6 до 16 години, разделени на възрастови групи. Организаторите от СК "Фаворит" и ТД "Купена" посрещнаха на старта 20 деца от региона - Пещера, Пазарджик, Пловдив и Батак. От призьорите се отличиха с чудесно представяне Васил Стайков (Пещера) при 10-годишните (златен медал) и Мони Ташева (Пазарджик) при 12-годишните (златен медал), а бронзът при 10-годишните бе за Димитър Тотин от Пазарджик.

Представителите на ОУ "Отец Паисий"-Батак се представиха достойно, като Мария Власева и Надя Тумбева заеха второ и трето място, а при момчета до 12 години Петър Домусчиев се пребори за сребърен медал.

„Ски сезонът ни е доста силен - караме ски от 8 декември 2021 г., като има много нови деца на възраст между 4 и 6 години”, поясни  Георги Юруков пред „Знаме”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички