Пазарджик

Сдружението на частните предприемачи и Ротари Клуб дариха на СУ „Д-р Петър Берон“ STEM комплект за опити по физика

  10.03.2022 10:31             
Сдружението на частните предприемачи и Ротари Клуб дариха на СУ „Д-р Петър Берон“ STEM комплект за опити по физика

ПАЗАРДЖИК. Вчера Иван Неделчев – председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик и д-р Екса Бъздигян – президент на Ротари клуб – Пазарджик, се срещнаха с директора Станка Пашова и дариха на училището STEM комплект „Основни научни знания“.

Това, което отличава STEM от традиционното образование, е практическото приложение на науката в ежедневието чрез демонстрации на живо. С материалите от комплекта могат да се извършат 101 експеримента върху основни научни закони в областта на физиката. Той служи за практическа работа с ученици и демонстрационни опити от учител. Съдържанието на комплекта, произведен в Германия, и опитите, които могат да се извършат, са съобразени с учебната програма на българското училище за учениците от пети до осми клас.

Г-н Неделчев изрази своите симпатии към училището, в чиято сграда е учил, и акцентира на това, че за него най-важното в развитието и благополучието на обществото е качеството на образованието и добрата подготовка на младите хора. Д-р Бъздигян сподели за благотворителните каузи, които провежда Ротари клуб в сферата на образованието, детското здравеопазване и социалната сфера.

Директорът Станка Пашова, разказа на гостите за училището и прие с благодарност направеното дарение, което ще повиши интереса на учениците към природните науки и засили изследователския им интерес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички