Пазарджик

Грамоти за 2 ученички, намерили и върнали пари

  11.03.2022 09:22             
Грамоти за 2 ученички, намерили и върнали пари

Две ученички, намерили парична сума и предали я в полицията, бяха отличени от директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков.

В началото на февруари 18-годишните Невена Коларова и Фиданка Бечева отивали на училище в Профилираната гимназия „И.С. Аксаков” в Пазарджик. Недалеч от сградата на учебното заведение, в близост до контейнер за смет, те открили разхвърляни банкноти. Момичетата не се поколебали за миг, прибрали парите, позвънили на директора на гимназията Иванка Ваклинова, а след това намерената сума била предадена на инспектор Вера Божилова от „Детска педагогическа стая” при РУ-Пазарджик.

Точният размер на намереното не се оповестява и към момента, защото никой гражданин все още не заявил за загубата на парите въпреки, че случаят бе оповестен чрез местните медии.

За проявената честност и почтеност двете тийнейджърки бяха наградени с грамоти от директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков. Това стана вчера в сградата на училището, в присъствието на техните съученици, преподаватели и ръководството на гимназията.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички