Спорт

„Кодокан“ отново триумфира с пълен комплект медали

  21.03.2022 13:52             
„Кодокан“ отново триумфира с пълен комплект медали

Триумф на спортистите на „Кодокан“ – така може да се определи представянето на пазарджишките джудисти на Държавното първенство за мъже и жени до 23 години, което се проведе през почивните дни в Панагюрище. Изключително зрелищни битки, отлична мотивация и добра подготовка характеризират това издание на турнира. За медалите спориха 278 джудисти от 32 клуба .

Категорията до 81 кг изцяло бе покорена от джудистите на "Кодокан", които взеха пълен комплект медали. Първото място безапелационно беше отредено на единадесетокласника от Спортното училище Христо ВЪЛКОВ. Емил ВЪЛЧЕВ се класира втори, а Любомир СТАНОЕВ взе бронзово отличие. Вълчев и Станоев също са ученици в Спортното училище.

Още един златен медал беше вписан в книгата на победите на „Кодокан“ - Радина СЕРБЕЗОВА (до 63) при жените показа висока класа и дух за победа и постигна отлично класиране. Не по-малко значимо е и класирането и Мария ГОРЕВА, която взе сребърен медал при 78кг.

С бронз се окичи Мариан ПАЛЕВ в категория до 73 кг. Тази категория бе и най-многобройна- стартираха 38 състезатели. Бронзов медал взе и съотборникът и съученикът на Палев в Спортното училище Ангел СЛАВКОВ в тежката категория +100 кг.

В категория до 60 кг при мъжете Андрей ГАНЧЕВ остана пети. Борислав ВЛАДОВ в категория до 90 кг загуби борбата за златото от Граматиков.

„Изключително добре подготвено и проведено състезание. Конкуренцията беше силна, но успяхме да постигнем целите си.“ Така президентът на СК „Кодокан“ и директор на Спортното училище Георги Георгиев оцени представянето на джудистите ни на Държавното първенство за мъже и жени. Доволни от постигнатото са и треньорите Величко Серев и Виден Василев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички