Крими

24-годишен ракитовец разбил метална каса и откраднал пистолет, патрони и 5250 лева

  25.03.2022 11:34             
24-годишен ракитовец разбил метална каса и откраднал пистолет, патрони и 5250 лева

В резултат на активна, упорита и адекватна екипна работа полицейски служители установиха и задържаха мъж извършил дръзка кражба. През септември миналата година в РУ-Пещера бил получен сигнал за извършена кражба от къща, собственост на 80-годишен жител на Батак. Неизвестен апаш разбил прозорец на първия етаж и проникнал вътре. С помощта на техническо средство неканеният гост разбил метална каса и отмъкнал намиращите се в нея законно притежаван боен пистолет, 45 патрона за него и сумата от 5250 лева в банкноти с различни копюри.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пещера и експерти от сектор «Научно-техническа лаборатория» в Пазарджик. Започнало разследване, в което на различни етапи, освен пещерските криминалисти, се включили колегите им от Районното управление във Велинград и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик. Благодарение на съвместните усилия полицейските действия са увенчали с успех.

При проведена акция бил задържан 24-годишен мъж от Ракитово. Той е стар познайник на органите на реда, криминално проявен и осъждан. Събрани са доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпно посегателство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички