Пазарджик

И гробарите отделиха от залъка си за Украйна

  27.03.2022 06:42             
И гробарите отделиха от залъка си за Украйна

ПАЗАРДЖИК. Работещите на най-тъжното място в града – гробищния парк, откликнаха на страданията на украинския народ, причинени от руската инвазия в родината им. Още на 2 март, след призива на Червения кръст добри хора да помогнат на други хора в беда, всички мъже солидарно като един отделили от скромния си бюджет средства за закупуване на памперси и мокри кърпички за най-малките жители на Украйна. Действията на гробарите били спонтанни, без някой да ги е карал. Коравите мъже решили от сърце да помогнат на бедстващите дечица и го направили с пожелание войната да свършва час по-скоро.

- Колегите на гробищния парк са бедни, с много деца, и лошо материално състояние – сподели Ганка Маркова, управител на БМ „Обредни дейности“. - Нито един от тях не отказа да даде своята лепта в името на доброто. Те изразиха съжаление, че загиват невинни хора, а живите се нуждаят от подкрепа, колкото и малка да е тя. Не им е лесно на работното място, изпълнено с много човешка мъка и сълзи. Затова единодушно решиха, че сега е важно да помогнат на нуждаещите се хора, вълнува се Ганка Маркова.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички