Понеделник, 22 Авг 2022
 
Пазарджик

Четвъртокласници дават кураж да връстници в беда и станаха „Клас на месеца”

  01.04.2022 10:54             
Четвъртокласници дават кураж да връстници в беда и станаха „Клас на месеца”

Вдъхновяващо видеопослание до децата и лекарите от Националната кардиологична болница донесе приза „Клас на месеца” на четвърти „б” клас от ОУ „Свети Климент Охридски” в Пазарджик с класен ръководител Ангелина Пенчева. Учениците са победители за март в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класът беше отличен с плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”.

Децата впечатлиха журито с палитра от добри постъпки. Освен докосващото и вдъхновяващо видео до децата и лекарите от Националната кардиологична болница, изпратено, за да вдъхне сили и кураж в нелеката всекидневна битка, за четвърта поредна година те изработили и изпратили мартеници до Асоциация „Детско сърце“, за да зарадват малките борци със специални сърца. Включили се и в сътворяването на приказка за Доброто, заедно с другите ученици от училището, с която показали, че да бъдеш добър и да правиш добрини е много по – лесно, отколкото обратното.

Наред с уроците, през изминалия месец учениците от IV „б” клас дискутирали по различни теми, свързани с толерантността - уважението, разбирането, приемането, добротата, приятелството. С психолога на училището Ваня Ангелова провели съвместен урок на тема „Приятелството“, като с огромен интерес и желание работили по книгата, подарена от МКБППМН „Малка книга за големи добротворци“.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1000 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички