Понеделник, 22 Авг 2022
 
Пазарджик

Кметът Попов и деца садиха дървета в двора на детска градина „Снежанка“

  01.04.2022 16:06             
Кметът Попов и деца садиха дървета в двора на  детска градина „Снежанка“

Община Пазарджик продължава програмата за облагородяване на тротоарите край учебните и детски заведения в града, наречена "Цветни стъпки". Кметът на Пазарджик Тодор Попов  отново присъства на засаждането на дръвчета след отстраняване на стари дървесни видове по тротоарите край детски градини и училища.

Тодор Попов се обърна към присъстващите родители в детска градина „Снежанка“, където бяха засадени 5 явора – толкова, колкото бяха премахнати при ремонта на тротоара край детското заведение:  

"Държах с личното си присъствие да засвидетелствам своето отношение на уважение към децата, към ръководството на детската градина и към Вас, скъпи родители, защото, ако не сме заедно всички ние  - Община, ръководството на детската градина и Вие, трудно ще постигнем това, което искаме. А съм сигурен, че искаме едно и също нещо – нашите деца да имат добра физическа среда, където да бъдат обучавани добре и да ги учим да си обичат града, да обичат природата и да обичат своите приятели. Най-важното е да научим нашите деца да бъдат добри хора, а добър човек се става като се правят добри дела. Затова днес исках заедно да направим едно добро дело – засаждането на дръвчета в детската градина. Решихме край всички детски градини, където има  стари дървесни видове, които в голямата си част са поизсъхнали, корените им са се разраснали  и пречат не само на тротоарната площ, но и на движението по уличното платно, създават проблеми на подземната и на наземната инфраструктура, да бъдат премахнати.

В годините, особено за дърветата, когато се наложи отстраняване дори само на  едно дърво,   започва невъобразим хейт.  Но така е в живота - по-възрастните си отиват, раждат се по-млади. Това е кръговрат. Затова на всяко отрязано дърво ние засаждаме едно  или  две нови, за да не се нарушава нашата зелена система. И тъй като в случая сме преценили, че този тротоар трябва да бъде открит както за децата, така и за техните родители, майките с колички няма откъде да минават, решихме, че засаждането на дърветата ще бъде в самите дворове на детските градини, а не по тротоарите, за да не пречат. Считам, че така е по-логично и по-нормално.“

 Кметът Попов изрази удовлетворението си, че в Пазарджик, по-специално в детското образование, ние сме давани за пример, както и за много други неща, но това е примерът, с който най-много се гордеем. „Това е атестат за нашата работа. И съм много горд, че родителите са на наша страна. Казвал съм, че трябва да правим такива политики, с които  да ангажираме децата, но и родителите. Колкото и щури, образно казано, да са понякога идеите.

Недоволни сме, че понякога градът е мръсен, но не може 200 човека от общината да се грижат за чистотата, а 2000 да хвърлят боклуци и градът да е чист. Т. е. детската градина е домът на тези деца, трябва да го поддържаме добър и спретнат и да даваме добри примери.  Какъвто си го направим, такъв ще бъде  нашият град. Затова благодаря на вас, младите хора. Много съм впечатлен от вас!.", завърши Тодор Попов.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички